Breng buiten naar binnen met elementen van de natuur in huis

Niets zo fijn als een wandeling in de vrije natuur. Al je zorgen laten wegwaaien, nieuwe inspiratie opdoen en helemaal tot rust komen. Bomen, groen en buiten hebben hoe dan ook een positieve invloed op de mens. Dus waarom zouden we buiten niet ook proberen naar binnen te brengen?

Groen in huis
Gelukkig zijn er heel veel leuke manieren om elementen van de natuur te verwerken in de inrichting van je huis. Zet bijvoorbeeld eens wat meer planten neer. Voor elke ruimte zijn wel geschikte soorten te vinden. Plant ze in terracotta potten van diverse afmetingen voor een speels en aards effect. Kijk bij het uitzoeken van de planten wel naar de licht- en waterbehoefte per soort om te zorgen dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Echt geen groene vingers? Dan kun je altijd nog op zoek naar onverwoestbare planten die ieder ‘baasje‘ overleven.

Combineren met hout
Niet alleen planten brengen groen, ook een mooie groene muurverf zorgt voor een natuurlijke sfeer. Vaak goed in combinatie met houten meubelen. Een boomstamtafel is bijvoorbeeld een echte eye-catcher. Dergelijke tafels zijn altijd volledig uniek en ook nog eens lekker duurzaam. Er zijn diverse houtsoorten met ieder een eigen kleur en karakter, dus kijk wat bij jouw smaak en inrichting past. Of ga voor alleen een tafelblad van boomstamhout en combineer dat met een metalen onderstel voor een modernere uitstraling.

Uniek karakter
De zachte sfeer van hout en groen kan mooi in balans worden gebracht met een natuurstenen vloer. Dit duurzame materiaal is geschikt voor vloerverwarming, een prima warmtegeleider en nog goed stevig ook. Daarnaast heeft iedere tegel een uniek karakter, wat de natuurlijke sfeer extra benadrukt. Ook in de badkamer is natuursteen prachtig. Combineer het daar met houten accessoires en rieten manden en maak er een persoonlijke spa van om heerlijk in tot rust te komen.

Natuurlijke accessoires
Met leuke accessoires zet je de puntjes op de i. De natuur heeft ook op dat gebied genoeg te bieden, of je het nu zelf verzameld hebt of in de winkel haalt. Wat te denken van een verzameling mooie schelpen op je dressoir? Of hang wat gedroogde bladen en bloemetjes aan de wand in een glazen lijstje. En vergeet ook verse bloemen niet! Tegenwoordig kan je ze makkelijk thuis laten bezorgen en lokale markten en bloemenwinkels bieden veel inspiratie. Er zijn eindeloos veel variaties en is er voor iedere smaak iets te vinden, of het nu een bos zonnebloemen is of een verfijnd veldbloemenboeket. Zo zijn er voor iedere stijl wel manieren te bedenken om buiten naar binnen te brengen. Dus bedenk waar jij blij van wordt en ga aan de slag!