Hoe kom je van oude meubels af: De vijf beste manieren

Wanneer je veel tips op deze website hebt opgevolgd dan kan het zo zijn dat sommige van jouw kamers er nu compleet anders uitzien, maar dat betekent dus ook dat je oude meubels hebt die je niet meer gebruikt. Wat moet je doen met deze meubels?

Zet ze op marktplaats

Wanneer de meubels nog in goede conditie zijn dan kan je er wellicht nog wat voor vangen door ze op marktplaats te zetten. Het is de ideale oplossing, de meubels worden niet verspild, je maakt er iemand blij mee en je verdient er ook nog wat geld aan.

Je hoeft alleen maar wat foto’s te maken en deze op de website van Marktplaats te zetten, zo makkelijk is het.

Wanneer de meubels niet willen verkopen, of je wilt er eigenlijk geen geld voor, dan kan je ze altijd nog gratis aanbieden op Marktplaats. Het is een goede manier om mensen te helpen die het geld niet hebben om meubels aan te schaffen.

Breng ze naar de kringloopwinkel

Misschien wil je niet de moeite doen om de meubels zelf te verkopen, of je hebt de tijd niet om te wachten, dan kun je ze altijd nog naar de kringloopwinkel brengen.

Ook hiervoor moeten de meubels wel verkoopbaar zijn en dus schoon zijn en werkend. Vaak komen kringloopwinkels de meubels bovendien gratis voor jou ophalen, dan kost het je helemaal geen moeite.

De vuilstort

Dit is niet gratis en je moet de meubels er zelf naartoe brengen, ik zou het dus niet aanraden tenzij je geen andere keus meer hebt. Wanneer de meubels zo beschadigd zijn dat je er niks meer mee kan beginnen is dit de enige optie, dan moet je ze wel naar de vuilstort brengen.

Knap de meubels op

Wanneer je, bijvoorbeeld, in het bezit bent van een mooi stevig dressoir met afbladderende verf dan hoef je deze niet weg te doen. Je kunt er altijd de oude verf vanaf halen en hem opnieuw verven en lakken. Er zijn erg veel meubels die nog gewoon gered kunnen worden, gooi deze dus ook niet meteen weg.

Wat je hierna met de meubels doet is aan jou. Je kunt ze nu zelf houden of misschien alsnog op Marktplaats of Etsy zetten om er wat geld aan te verdienen.

De opslagruimte

Je weet nooit hoe de woontrends gaan, je bankstel van twintig jaar geleden kan op dit moment weer helemaal hot and happening zijn. Zonde als je je oude meubels hebt gedoneerd of weggegooid. Een goedkope opslagruimte in de buurt van Rotterdam, Amsterdam of waar dan ook is de oplossing. Zo kan je je spullen opslaan voor een (on)bepaalde periode en kan je altijd bij je oude meubels als je zin hebt om je woonkamer weer een make-over te geven.