Drinkglas kopen? 2 tips

Drinkglas

Een simpel drinkglas heb je al voor € 1,- per stuk. Ze zijn er van duur tot aan goedkoop en in verschillende maten. Ook voor elk moment zijn er andere drinkglazen te verkrijgen. Een dubbelwandig theeglas of espressoglas bijvoorbeeld. In deze blog geven we 2 belangrijke adviezen om het uitkiezen van een drinkglas makkelijker te maken.

Water drinkglas

Tip 1: Koop handgeblazen glas

Wie authenticiteit en vakmanschap belangrijk vind komt al gauw uit bij handwerk. Bij drinkglazen zit hier ook verschil in. Je kunt het namelijk onderverdelen in mondgeblazen en geperst glas. Mondgeblazen glas wordt door een vakman met de mond geblazen en met de hand afgemaakt. Ieder glaasje (hoe klein ook) is hiermee uniek in zijn soort. Dit in tegenstelling tot geperst glas. Die zijn allemaal tot op de millimeter hetzelfde. Vergelijk deze twee soorten glazen eens voor de grap in een winkel. Je ziet duidelijk het verschil!

Dubbelwandig theeglas

Tip 2: Koop dubbelwandige drinkglazen

Dubbelwandige drinkglazen zijn ontzettend populair. Dit komt mede doordat ze handig zijn in gebruik. Warme dranken blijven namelijk langer warm en je verbrand niet je handen aan een te heet glas. Andersom geldt hetzelfde: koude dranken blijven langer koud. Vind je dit een handig voordeel? Dan moet je zeker gaan voor een dubbelwandig drinkglas. Voor een mooi aanbod drinkglazen is de webwinkel van Dulaire interessant. Ook hebben ze veel andere woonproducten.