Carbid schieten, een eeuwenlange traditie

Carbid is al jarenlang, zo niet eeuwenlang een populair gesteente om een explosie te veroorzaken. In de noordelijke en oostelijke provincies in Nederland is het carbid schieten nog altijd erg populair. Hoewel de overheid steeds strenger wordt, is deze traditie bijna niet meer weg te denken in Nederland. Tegenwoordig kan je bovendien eenvoudig online carbid kopen waardoor het aanschaffen een stuk gemakkelijker wordt. Naast carbid schieten kan je het ook nog eens gebruiken om ongewenste dieren uit de tuin te verjagen, koop het daarom vandaag nog!

Carbid is handig voor meer doeleinden

Een aantal jaar geleden werd herontdekt dat carbid ook voor het bestrijden van ongewenste dieren een handig middel is. Door carbid met water in contact te brengen kan je een chemische reactie veroorzaken die een flinke geur tot gevolg heeft. Omdat er veel middelen zijn die niet erg diervriendelijk zijn is het gebruik van carbid een populaire oplossing geworden, de dieren verdwijnen wel maar zullen geen schade ondervinden.

Hoe werkt het

Het bestrijden van mollen en andere ongewenste dieren in de tuin kan je doen door het carbid in de molshopen te leggen, zodra het carbid in aanraking met water komt ontstaat er een chemische reactie die een flinke geur veroorzaakt, deze is zo penetrant dat de beesten snel vertrekken.

Koop het online

Om carbid te kopen hoef je tegenwoordig niet meer ver te zoeken, het is zowel online als in het echt verkrijgbaar. Meestal wordt het op dezelfde plekken verkocht als vuurwerk. Online kunt u terecht bij een winkel zoals Melkbusshop.nl, hier vindt u carbid in alle soorten en maten, als u de juiste hoeveelheid hebt gevonden kunt u het bovendien eenvoudig online aanschaffen.