Last van mollen in de tuin?

Zie je opeens molshopen in je tuin verschijnen en wordt je er helemaal gek van? U bent zeker niet de enige met dit probleem en daarom zijn er veel bedrijven die innovatieve oplossingen bedenken om mollen en andere ongewenste dieren uit de tuin te verjagen. Een goede oplossing is het gebruik van carbid, hoewel dit een innovatieve oplossing is, is het wellicht minde hi tech dan u zou denken.  Het is echter veel duurzamer en beter voor de dieren, de meeste elektrische uitvindingen op dit probleem hebben namelijk als nadelig gevolg dat de dieren het meestal niet overleven.

Een innovatieve oplossing

Omdat mollen en muizen in de tuin een groot probleem vormen voor mensen met een gazon wordt er al sinds mensenheugenis gezocht naar goede oplossingen. Vroeger was er in elke stad zelf een specialistische mollenvanger die je kan inschakelen. Tegenwoordig zijn het voornamelijk elektronische hulpmiddelen die de beestjes verjagen door middel van schokken of geluid bijvoorbeeld.

Carbid gebruiken

Als je carbid hebt aangeschaft dan is het handig om goed bij langs te gaan hoe je het moet gebruiken.  Carbid kopen kan tegenwoordig zowel online als in een tuincentrum. Bewaar het carbid ook op een veilige plek zodat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren. Wat u moet weten is dat de gassen ontstaan na een chemische reactie tussen water en het carbid. Deze gassen veroorzaken ook een flinke stank. Voor de dieren in uw tuin is dit ondragelijk en daarom zoeken ze snel een nieuw onderkomen.

carbidschieten

Nog een leuke toepassing

U zult carbid misschien kennen van een hele andere toepassing. Het traditionele carbid schieten klinkt u vast bekend in de oren. Als u na het verjagen van de ongewenste dieren nog carbid overhoudt kunt u het bewaren om flink te knallen tijdens oud en nieuw!