DE 10 LEUKSTE 3D-GEPRINTE WOONACCESSOIRES

Het concept van 3D-geprinte voorwerpen, accessoires en speeltjes wordt steeds populairder. Het is leuk om met een 3D printer je eigen ontwerp te maken. Een 3D printer is tegenwoordig gemakkelijk aan te schaffen, bijvoorbeeld een Ultimaker. Maar ook 3D geprinte accessoires kan je eenvoudig online bestellen. Deze zijn vaak goedkoper dan normale accessoires, en ook nog eens speciaal voor jou geprint!

Onderstaand een aantal ideeƫn van 3D-geprinte woonaccessoires.

1. Keukenaccessoires

Denk aan voorwerpen die bestek bij elkaar houden of juist onderscheiden, keukenrolhouders en potjes om peper en zout in te bewaren. Bijna alle accessoires die in de keuken te vinden zijn, zijn te maken met een 3D printer zoals de Ultimaker.

2. Muurversieringen

Een bordje dat aangeeft waar het toilet is, een klein kunstwerkje of tekstje. Versier er je muren mee hoe jij het wilt. Je kunt zelfs 3D-geprinte wc rollen houders krijgen!

3. Tandenborstelhouders

Zet je tandenborstels in een 3D-geprinte tandenborstelhouder. Hoeveel tandenborstels heb jij thuis? Je kunt zelf bepalen hoe groot het bakje of houdertje wordt!

4. Make-up bakjes

Bewaar je make-up, verzorgingscremes of zeepjes in een zelf ontworpen bakje. Je kunt deze ook aan de muur bevestigen.

5. Kapstokken

Hang je jassen, vesten of broeken op aan 3D-geprinte kapstokken of haken. Ook hiermee kan je zelf bepalen hoeveel haken je wilt, hoe groot het moet worden en hoe het er uit ziet!

6. Kaarshouders

Ontwerp de mooiste standaarden en houders om een kaars of waxinelichtje in te bewaren. Maak het naar je eigen stijl en bepaal zelf hoeveel licht er door heen komt. Dit is leuk voor in de slaapkamer, maar kan ook in de woonkamer of op tafel. Ook lampen kun je 3D-geprint verkrijgen.

7. Plantenbakken

Combineer een mooie plant met een mooie plantenbak. Deze kun je op een tafeltje zetten, aan de muur hangen of buiten houden. Ook mooie vazen om bloemen in te doen kunnen met een 3D printer gemaakt worden.

8. Nummerbordjes

Je huisnummer kun je als 3D-geprint bordje ophangen. Ook de familienaam of bedrijfsnaam kun je laten uitprinten als bordje of alleenstaand tekstje.

9. Deurmatten

Ook de deurmat kan je 3D-geprint verkrijgen. Veeg voortaan de schoenen af op iets wat uit een printer komt!

10. Kunst

Inmiddels id het 3D printen een hele kunst geworden. Voorwerpen worden met zo veel mogelijk detail gemaakt en tot hele kunstwerken omgebouwd. Je kunt genoeg kunstvoorwerpen maken met een 3D-printer. Denk aan een dier, bloem of andere abstracte vorm.

Zelf 3D modellen downloaden voor je eigen 3D Printer? Ga eens naar ifind3d.com.