Geen lelijke kabels door goed gebruik van kabelgoten

Zoals de naam het zelf zegt zijn kabelgoten speciale goten die gebruikt worden voor het geleiden van kabels. Dergelijke goten worden vaak toegepast in kantoren, huizen en winkels, maar ook voertuigen zoals bussen, boten en vliegtuigen zijn ermee uitgerust.

De goten maken het veel gemakkelijker en veiliger om kabels te leggen. Vroeger gebeurde dat meestal door middel van gewone buizen. Voor grotere afstanden zijn goten echter een betere keuze, aangezien deze flexibeler zijn en veel minder kosten. Wat meer informatie over kabelgoten is hier wel van toepassing.

Verschillende soorten kabelgoten

Kabelgoten komen voor in ontelbare vormen en formaten op websites zoals Elektrobode.nl. Zo kan je ze bijvoorbeeld krijgen in kunststof, aluminium, ijzer, enzovoort. Bij kantoren en scholen kiest men vaak voor metalen varianten omdat deze mooi ogen en op diverse manieren uitgebreid kunnen worden.

Bij grote bedrijven en winkels kiest men dan weer meestal voor ijzeren goten aangezien deze stevig zijn en heel wat meer gewicht kunnen dragen. Vaak worden de goten aan het plafond bevestigd met een draadeind om zware kabels te leggen. Op die manier wordt ook heel wat ruimte bespaard!

De opbouw en werking van een kabelgoot

Met een kabelgoot kunnen kabels samengebundeld worden dankzij de kleine gleufjes die er in gegroefd zijn. Zo worden de kabels goed samengehouden, maar liggen ze toch netjes naast elkaar. Vaak moet de goot echter aangepast worden, afhankelijk van de toepassing. Zo is er bij jachten vaker nood aan bochten en verhogingen dan bijvoorbeeld bij een woning, waar kabels meestal recht lopen.

Belangrijk bij het gebruik van kabelgoten

Een dergelijke goot is kwetsbaar voor scherpe punten en uitsteeksels, tenzij je kiest voor ijzeren varianten. Het is dus aangeraden om het materiaal van de kabelgoten goed af te stemmen op de toepassing ervan om schade te vermijden!

Een kabelgoot: geen last meer van lelijke kabels

Een dergelijke goot is de ideale oplossing om kabels efficiĆ«nt, overzichtelijk en veilig vast te leggen, en wordt dan ook overal gebruikt. Vooral in bedrijven en woningen worden dergelijke goten gebruikt om geen last te hebben van lelijk ogende kabels die gewoon op de grond liggen. Naast een beveiligend en functioneel effect hebben kabelgoten dus ook een esthetisch nut – en dat biedt natuurlijk heel wat meerwaarde aan je bedrijf, woning of jacht.