De aanschaf van een boxspring

De aanschaf van een boxspring is alsof je een speld in een hooiberg zoekt. Er is namelijk zoveel keus! Daarom is het belangrijk dat je je vooral op de meest noodzakelijke dingen focust. Anders gezegd we gaan even terug naar de basis. Lees deze blog even rustig door en wellicht dat de keuze dan wat makkelijker wordt. 

aanschaf van een boxspring

Hoe groot is je budget? 

Als het je niks uitmaakt wat jouw boxpring kost, dan kun je direct naar onze volgende tip. Maar als jouw beurs niet zo groot is en je wilt wel rekening houden met de prijs van je boxspring hebben we enkele tips voor je. 

Koop je je boxspring in een fysieke winkel? Onderhandel dan! Met dit soort grote aankopen, is het vrijwel altijd mogelijk om wat te onderhandelen. Misschien krijg je niet heel veel van de prijs af, maar alle beetje helpen.

Een andere methode om te besparen in een fysieke winkel is om te vragen naar een showroommodel. Als er een showroommodel beschikbaar is, kan dit je zomaar honderden euro’s besparen! Een showroommodel staat in een winkel en wordt gebruikt om mensen kennis te laten maken met het product. Er hebben dus wel al mensen op jouw boxspring proef gelegen, maar alleen in de winkel en uiteraard zonder er daadwerkelijk in te slapen. Dus in principe maakt het niets uit of je nu een showroommodel koopt of een nieuw exemplaar en toch kan het dus al honderden euro’s schelen. Ideaal dus als er zo’n model beschikbaar is. 

Verder kun je flink besparen op een boxspring als je hem in de outlet koopt of als je dagaanbiedingen of andere kortingsacties in de gaten houdt.

Welke formaat boxspring is geschikt voor jou? 

We kennen 3 verschillende soorten boxsprings die allemaal hun eigen standaard maten hebben. Dat ziet er ongeveer als volgt uit:

 • 1 persoons boxspring
  • 70 x 200
  • 80 x 200
  • 90 x 200
 • 2 persoons boxspring
  • 140 x 200 
  • 160 x 200 
  • 180 x 200
 • Twijfelaar 
  • 120 x 200

Hierbij staat de 200 voor de lengte maat en de overige cijfers voor de breedte maat. Bij de keuze van een formaat moet je rekening houden met de ruimte die je over wilt houden wanneer je in bed ligt. Hierbij houd je er natuurlijk ook rekening mee of je alleen of met z’n tweeën in bed ligt. Maar vergeet ook niet je slaapkamer op te meten. Je kunt wel een heel groot bed willen liggen, maar als zo’n bed je hele slaapkamer opvult, is dat natuurlijk niet heel erg handig. 

Ben je nu heel lang? Dan kun je ook voor een langere boxspring kiezen. Dit zijn afwijkende maten en niet overal te koop. We kennen dan de maten 210 en 220. Wanneer je langer bent dan 185 cm raden wij een 210 cm lange boxspring aan. Ben je langer dan 195 cm? Dan is het verstandig om een 220 cm lange boxspring aan te schaffen.

Voorbeeld:

Stel je hebt een ruime slaapkamer waar gemakkelijk een 180 cm brede boxspring in kan komen te staan. Verder slaap je met je partner in bed en je houdt van veel ruimte. Jouw partner is 160 cm lang en jij bent 189 cm lang. 

Kies dan voor een boxspring van 180 x 210