DE AANSCHAF VAN EEN TRAMPOLINE

Iedereen met een beetje tuin en kinderen koopt tegenwoordig een trampoline. Dat is ook logisch want de kinderen hebben er veel plezier aan, ook als ze al wat ouder zijn, en de kinderen krijgen ongemerkt een hoop beweging. Maar waar moet je allemaal op letten wanneer je overweegt een trampoline te kopen?

Formaatronde trampoline

Trampolines zijn te koop in allerlei formaten. Of je een ronde trampoline of rechthoekige koopt, hangt af van je tuin. Qua veiligheid maakt het formaat niet uit. Het enige wat voor een ronde trampoline pleit, is dat de springruimte optimaler gebruikt wordt. Bij een rechthoekige trampoline zijn de hoeken niet goed te gebruiken. Koop hem zeker niet te klein. Meestal willen kinderen er met meerderen tegelijk op en bij een (te) kleine trampoline is het gevaar van een botsing groot. Over het algemeen wordt aangeraden een trampoline te kopen van minstens drie meter.

Veiligheidsnet of ingraven?

Voor de veiligheid van de kinderen is het zeer raadzaam om een net te kopen dat om de trampoline gespannen kan worden. Je hebt dan wel een enorm gevaarte in je tuin staan, dat misschien ook nog je uitzicht belemmert. Een alternatief is om de trampoline in te graven. Het is raadzaam om, voor je een trampoline koopt, hierover na te denken. Er zijn namelijk trampolines die speciaal geschikt zijn voor ingraven.

Voordeel is overigens niet alleen dat je meer uitzicht heeft, maar heb je kleinere kinderen dan is het erg prettig dat ze zelf op de trampoline kunnen klimmen.

Voor jezelf?

Heb je eenmaal er eentje bij Jouwtrampoline aangeschaft, bedenk dan dat je er zelf ook veel plezier aan kunt beleven. Het is namelijk een uitstekend middel om af te vallen en/of je conditie op peil te houden. Trampoline springen schijnt ook een uitstekend middel te zijn tegen stress. Daarnaast verbetert je evenwichtsgevoel en je coördinatievermogen. Kortom: je koopt hem voor de kinderen, maar stiekem wil je hem zelf ook veel gebruiken.