Een boomhut in de tuin laten bouwen

Veel kinderen dromen er bij weg… Een boomhut in de tuin. Niet in elke tuin is het makkelijk om een boomhut te laten bouwen, maar daar waar het mogelijk is, is het een waar speelparadijs voor kinderen. Niet alleen kinderen laten zich verleiden door de fantasierijke plek, ook volwassenen brengen er graag tijd door. Het is een ideale plek om eens rustig een boek te lezen, of bijvoorbeeld een romantisch kaarslicht diner te nuttigen. De boomhut bevind zich in de buitenlucht tussen het groen van de bomen en planten in de tuin en is een heerlijke plek om met het hele gezin van te genieten.

boomhutbouwers

De boomhut als speeltoestel

Waan je in de wonderlijke wereld van Peter Pan, of hang een stoere piratenvlag op en speel piraatje in de boomhut! Een boomhut in de tuin prikkelt de fantasie van kinderen. Jongens spelen er piraatje of riddertje en meisjes spelen gezellig mee of drinken thee uit een porseleinen theesetje. De boomhut kan worden uitgerust met allerlei leuke speelaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een glijbaan naar beneden, een touwladder om de hut in te klimmen of een brandweerpaal om snel uit de boomhut te ‘ontsnappen’. Kinderen zullen jarenlang plezier hebben van een boomhut in de tuin. Ook vriendjes en vriendinnetjes zullen het de ideale plek vinden om in te spelen. Als de kinderen wat ouder worden, wordt de boomhut een coole ‘hangout’ waar ze ook uren lang plezier in kunnen hebben.

boomhut laten maken

Verschillende mogelijkheden met een boomhut

Een boomhut in de tuin is dé plek waarin u het hele jaar van uw tuin kunt genieten. Er zijn allerlei mogelijkheden voor boomhutten. Ondanks dat veel mensen bij een boomhut aan een speelhut denken, kan de boomhut ook worden gebruikt als buitenverblijf, gastenverblijf of zelfs als kantoor. De boomhut kan ook van elektra en waterleidingen worden voorzien zodat de boomhut in alle behoeften voorziet. Zeker als de boomhut ook goed geisoleerd wordt, kan de boomhut zelfs in de winter een heerlijk plekje zijn om van de tuin te genieten.

Boomhut design

De boomhut kan in allerlei vormen en stijlen worden vervaardigd. Voor kinderen worden er vaak van speelse natuurlijke vormen gekozen. Hiervoor worden natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren gebruikt. Natuurlijk zijn ook strakke design boomhutten mogelijk, dat is geheel afhankelijk van de ontwerper en de bouwer.

Eén ding staat vast; een boomhut zal altijd op maat moeten worden gemaakt voor uw tuin. Iedere tuin en iedere boom is anders.
Wil je een boomhut gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen? Neem dan eens een kijkje bij de boomhutbouwers van hamerenhark.nl. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van boomhutten. Op de website vind je allerlei unieke boomhut designs. De leuke speelse details zoals ingesneden hartjes in de raamluikjes, het terug laten komen van de natuurlijke vormen van het hout zijn slechts enkele voorbeelden van de details van deze ervaren boomhutbouwers.