De basis spullen die je nodig hebt bij een verhuizing

De huizenprijzen zijn nog steeds stijgende en hoger dan ooit in de Nederlandse geschiedenis. Toch heeft dit er niet voor gezorgd dat mensen minder snel een huis kopen. De huizenmarkt kan namelijk doen wat het wil, maar als je uit je huidige huis bent gegroeid met je gezin, of behoefte hebt aan je eerste eigen huis, zul je daar toch naar op zoek gaan. Heb je eenmaal een huis gevonden en gekocht, dan komt misschien wel de grootste klus uit je leven in zicht: verhuizen. Dat betekent inpakken, uit elkaar halen, in elkaar zetten, etc, etc. Voor een verhuizing is het verstandig om bepaalde basis zaken in huis te halen, zoals herbruikbare tyraps. Waar je nog meer aan moet denken als je gaat verhuizen, lees je hieronder.

Maak lijstjes en zorg voor overzicht!

Zorg als eerste voor overzicht, zowel in de in te pakken spullen, als in de taken. Online zijn tal van websites te vinden waar je een handige checklist kunt downloaden met daarin een duidelijk overzicht van taken die je moet doen als je gaat verhuizen. Denk daarbij aan een lijstje voor het inpakken, maar ook de namen van bedrijven en instanties aan wie je je nieuwe gegevens door moet geven. Zo’n lijst is een grote aanrader, omdat je dan altijd overzicht hebt van de activiteiten die gedaan zijn en nog gedaan moeten worden. Het beste print je zo’n lijst uit en draag je die bij je, zodat je er nieuwe zaken op kunt schrijven en op een rustig moment een planning kunt maken voor bijvoorbeeld de komende dagen.

Handig gereedschap als je gaat verhuizen

Zonder gereedschap kun je geen klus klaren. Bedenk wat je precies nodig hebt en of je dit al in huis hebt. om je op weg te helpen, hebben we hieronder enkele handige lijstjes gemaakt.

-Meetgereedschap: Waterpas, rolmeter, lasermeter.

-Elektrisch gereedschap: Boormachine met verschillende boren, elektrische schroevendraaier, schuurmachine, zaagmachine, multitool.

-Basisgereedschap: Hamer, schroevendraaier, tangen, zagen, steeksleutel set, mes.

Een goede voorbereiding is erg belangrijk

Natuurlijk gaat er normaal gesproken een behoorlijk periode aan de verhuizing vooraf. Gebruik die periode om al zoveel mogelijk voor te bereiden. Ga bijvoorbeeld goed opruimen en gooi daarbij alles weg wat je niet meer nodig hebt. Moeite met zaken weggooien? Bedenk dan hoe vaak je dat item de laatste twee jaar hebt gebruikt. Als dat niet veel is, dan zal het waarschijnlijk ook de komende tijd niet veel gebruikt gaan worden en kun je het best weggooien. Bedenk namelijk dat anders alles mee verhuisd moet worden. Zonde om dat met spullen te doen die later toch weggegooid zouden worden.