De houtkachel komt weer terug. Maar deze keer groen.

We hebben het graag warm en gezellig in de winter. We steken graag de haard aan om volop van een sfeervol vuur te genieten. Maar fervente houtliefhebbers krijgen de laatste jaren tegenwind van milieuvriendelijke organisatie. Hout zou namelijk teveel CO2-uitstoot veroorzaken.

Pellets zijn dé oplossing!pellets

Heel wat mensen schakelen over van houtkachels naar het branden van pellets. Zo zijn alle pellets van Toppellets veel ‘groener’ om te branden dan het stoken met ‘gewoon hout’.  Pellets stoten heel weinig CO2 uit bij de verbranding. Ze worden bovendien gemaakt van schoon zaagsel (afval dus eigenlijk), bevatten geen chemicaliën en zijn volledig natuurlijk. Na het branden hou je heel weinig as over. Deze as kan nog gebruikt worden als compost voor de tuin. En wist je dat het verbruik van energie bij het maken van pellets heel laag ligt? Hier is heel wat minder ‘grijze energie’ nodig dan bij het op de markt brengen van gas of stookolie!

Een propere manier van verwarmen

Pellets geven heel wat minder stof dan hout. Ze zijn mooi verpakt in zakken, zodat je thuis netjes een voorraad kunt opslaan. Je giet de pellets in de kachel zonder de kamer vuil te maken. Wil je je huis volledig met pellets verwarmen en wil je bijvoorbeeld radiatoren op je kachel aansluiten? Dan bestaat er een systeem waarbij je een hele voorraad pellets automatisch naar je kachel leidt. Je hele huis wordt op deze manier voorzien van een gezellige warmte. Pellets zijn bovendien heel goedkoop.

Bespaar op je energiekosten!

Stoken met pellets is momenteel de zuinigste manier die er bestaat. Sommigen spreken zelfs van 60% goedkoper stoken! Bedrijven die met pellets verwarmen, kunnen hiermee belastingvoordeel doen. En in sommige gemeenten kunnen particulieren een subsidie aanvragen als ze met pellets verwarmen. Pelletkachels kun je makkelijk programmeren. Zo kun je de uren dat ze harder of zachter moet branden, perfect regelen. Op die manier verwarm je je woning enkel als het nodig is.

Pellets branden wordt de toekomst!

We mogen gerust besluiten dat pellets een mooie toekomst tegemoet gaan. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om deze kachels te optimaliseren. Wie voor pellets kiest, kiest voor groene energie!