De meest vergeten dingen bij een verhuizing

Een verhuizing is een grote onderneming die nog al wat met zich meebrengt. Je moet heel veel keuzes maken. Voer je de verhuizing bijvoorbeeld zelf uit, schakel je hulp in van auto huren amsterdam of kies je ervoor om dit volledig uit handen te geven? En hoe weet je zeker dat je alles over hebt gezet? De stress voor de verhuizing is hoog en er zijn dan ook een aantal veelgemaakte fouten die mensen maken. Om je te helpen bij je verhuizing staan in deze blog een aantal van die veel gemaakte fouten tijdens een verhuizing en hoe je die kan voorkomen.

Adreswijziging doorgeven

Het doorgeven van adreswijzigingen wordt door veel mensen onderschat. Het is een tijdrovende klus en aan een ochtendje achter je laptop zitten ben je er vaak nog niet. Naast al je prive contacten inlichten, moet je natuurlijk ook aan alle instanties waar je staat ingeschreven doorgeven dat je van plan bent te gaan verhuizen. Een adreswijziging kan even duren omdat dit in veel systemen gewijzigd moet worden, doe dit dus het liefst enige tijd van te voren. Zo voorkom je dat rekeningen onverhoopt op je oude adres belanden. Als je zekerheid wil dat al je post in het begin gelijk naar het juiste adres wordt verstuurd kan je gebruik maken van verhuisservices waar postbedrijven je bij kunnen helpen. Ook op internet staan checklists van instanties waar je aan moet denken wanneer je bezig bent met je adreswijziging door te geven. 

Parkeerplaats voor je verhuiswagen

Wanneer je naar een grote stad verhuist, zoals Rotterdam of Den Haag, heb je een grote kans dat het druk is bij jou in de straat. Of je nu zelf op pad gaat met een verhuiswagen die je kan huren bij auto huren den haag, of dat je een verhuiswagen inhuurt, je zal zelf moeten zorgen voor een geschikte parkeerplaats voor de deur. Als je in een drukke straat gaat wonen kan dit nog wel eens een probleem zijn. Een parkeerplek kun je vaak reserveren bij de gemeente, maar dit kost wel vaak veel geld. In plaats daarvan kan je ook vrienden vragen om hun auto voor de deur te parkeren tot het moment dat je aankomt met de verhuiswagen. Tot slot kun je pionnen op de parkeerplaatsen zetten waar je op aanduid dat je gaat verhuizen, maar dit is natuurlijk geen garantie dat je toekomstige buren niet hun auto daar alsnog neerzetten.