Zo vergroot je je welzijn met kleur

Onderzoek heeft aangetoond dat de kleuren om ons heen invloed kunnen hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. Vaak denken we vooral na over de kleur van de muren en van de meubels. Wat we vaak over het hoofd zien, is de kleur van de raambekleding. Zo kies je de juiste kleur voor je ramen.

Denk eens aan geel 

Wanneer je iets wilt doen aan de kleur van je ramen, zouden gele tinten bovenaan je lijst je moeten staan. Geel verhoogt niet alleen de helderheid van de ruimte, maar helpt ook om in een creatieve stemming te komen.

Geelgekleurde raambekleding is een uitstekende keuze voor keukens, eetkamers en badkamers. Denk hierbij niet alleen aan helder of warm geel, maar ook aan wittinten die vermengd zijn met geel. Bijvoorbeeld ivoorwit of RAL 9013.

Dit doet oranje voor je

De kleur oranje geeft een gevoel van comfort, veiligheid en plezier. Ook helpt deze kleur je om je te concentreren. Deze kleur is daarom een goede keuze voor de raambekleding van een oefenruimte of studeerkamer.  Je hebt de keuze uit heldere en frisse tinten en zachte, warme oranje kleuren.

Groen voor rust

Als je je ramen een natuurlijke uitstraling wilt geven en tegelijkertijd het buitenleven in je huis wilt uitnodigen, zijn groene tinten raambekleding een goede keuze. Groen wordt gezien als de meest verfrissende kleur. Bovendien is deze tint geschikt voor bijna elke kamer in huis.

Als je behoefte hebt aan een rust en ontspanning, kies dan voor raambekleding met verschillende tinten groen. Groen gekleurde gordijnen of raamdecoratie in andere natuurlijke tinten zijn een goede keuze om een aards gevoel te creëren. Je kunt goedkope houten jaloezieën kopen in verschillende aardetinten als bruin, zand en taupe.

Blauw geeft rust en is veelzijdig

Blauw is een tijdloze kleur en daarom één van de meest populaire en veelzijdige tinten die bovendien in elke kamer werken. Blauwgekleurde raambekleding geeft eveneens rust. Je hebt de keuze aan een grote verscheidenheid aan tinten. Van zachtblauw tot diepblauw.