De meubels die trendy zijn op dit moment

Nu 2020 op zijn eind loopt, kunnen we eens rustig terugblikken op wat het jaar bracht aan meubeltrends. Deze trends kunnen we op verschillende manieren aflezen. Natuurlijk is er een enorme verscheidenheid aan inspiratie en voorbeelden te vinden op de verschillende social media platformen zoals Instagram en Pinterest. Daarnaast kun je de trends ook aflezen bij grotere aanbieders, zoals HACO meubelzaak.

De kunst van de imperfectie

Laten we beginnen met iets wat de meeste van ons een fijne trend zullen vinden: het hoeft allemaal niet meer zo perfect. In een tijd waarbij die ‘Instagram perfectie’ op enorm veel accounts wordt uitgedragen, zien we een trend daar dwars doorheen gaan, die van de imperfectie. Sterker nog, er is een naam voor: Wabi Sabi. Dit is ‘de kunst van imperfectie’ en is over komen waaien uit Japan. Deze trend staat voor minimalisme, rust en een besef dat niet alles perfect hoeft te zijn in je interieur. 

Modern mixen met klassiek

De meubels van tegenwoordig hebben vaak strakke vormen. Waar dit soort vormen vroeger vaak  vereenzelvigd werden met ongezelligheid, zien we dat er tegenwoordig naar hartenlust gemixt wordt in het interieur, waardoor dit soort vormen naast meer klassieke meubels komen en op die manier toch zorgen voor een gezellige, huiselijke sfeer. Je zou kunnen zeggen dat strakke designs tegenwoordig meer geaccepteerd zijn en worden ze zelfs gebruikt in klassieke interieurs.

Rustige kleuren

Aardse tinten zijn nog altijd populair in het hedendaagse interieur. Deels is dit terug te voeren op het feit dat we weer veel natuurlijke materialen in de designs zien, zoals bijvoorbeeld hout. Natuurlijk tinten, zoals mosgroen, de verschillende zandkleuren en zeeblauw passen daar goed bij. Daarnaast zie je veel gebruik van metaal en leer in het interieur en ook die materialen gaan goed samen met aardse kleuren. Misschien passen de kleuren ook wel goed in deze tijd met zijn duurzaamheid en een hoger bewustzijn voor het milieu. 

Combineren van stijlen

De grootste trend van de afgelopen jaren zet zich ook nog door: het combineren van verschillende stijlen en materialen. Hout, metaal, rib en leer, alles kan en mag door elkaar gebruikt worden. Op deze manier kun je je woonkamer helemaal inrichten zoals jij wil en je unieke smaak doorvoeren. Wat we ook zien is dat men hierdoor bijvoorbeeld een wat ouder erfstuk kan mixen met moderne stoelen. Zo lang de kleuren en vormen passen, is dit dan ook geen enkel probleem.