De tinnen asroos, subtiel & decoratief.

De medewerkers van UitvaartUniq.nl vertellen u graag wat meer over populaire vormen van asbestemming die steeds populairder worden in Nederland. De meeste interieurstijlen in Nederland zijn relatief gezien vrij rustig en eenvoudig, waarbij decoratie elementen vaak subtiel en relatief klein van formaat zijn. Bij UitvaartUniq.nl is – volledig in lijn met deze wensen – een bijzondere collectie asbeeldjes samengesteld, deze vindt u binnen de collectie mini urnen bij UitvaartUniq.nl >>

Wat is een asbeeldje?

Urnbeelden en asbeeldjes worden steeds populairder in Nederland en dat is niet voor niets het geval. Steeds vaker wordt gezocht naar een bijzondere urn, die tevens als mooi decoratie item kan dienen. In principe is een asbeeld een beeld, met tevens ruimte waarin as bewaard kan worden. De mogelijkheden op het gebied van beelden en beeldjes – met tevens asbestemming als functie – zijn enorm divers. Van grote sculpturen voor binnen & buiten (geschikt voor de volledige hoeveelheid as van uw overleden dierbare), tot kleine decoratieve asbeeldjes, met ruimte voor een symbolische hoeveelheid as. 

Het roosje van tin. 

Het roosje van tin is een prachtig voorbeeld van een decoratief asbeeldje. Dit beeldje is prachtig en sierlijk bewerkt en – met een lengte van 25 cm & slanke vormgeving – subtiel binnenshuis te plaatsen. Met de toegankelijke kleur en kleine afmeting is dit asbeeldje ideaal geschikt voor een grote hoeveelheid interieurstijlen en smaakvoorkeuren, waarbij de functie van ‘asbestemming’ niet opvalt. In het rozenknopje is een kleine ruimte aangebracht, speciaal bedoeld voor het bewaren van een symbolische hoeveelheid as. Een mooie, stijlvolle en tevens subtiele tastbare herinnering aan uw overleden dierbare dus.  

Symboliek van de roos. 

De roos wordt met name geassocieerd met ‘liefde’ en ‘houden van’ in de breedste zin van het woord, maar er zijn specifieke vormen van symboliek van toepassing op de roos, denk hierbij aan schoonheid, zwijgzaamheid (geheim), moederschap, leven en dood, vreugde, geluk & genegenheid, vertrouwen en dankbaarheid. Een prachtig symbool dus in het geval van een tastbare herinnering aan een overleden dierbare.  

Wilt u meer weten over de ruime & bijzondere urn collectie van UitvaartUniq.nl, neem dan een kijkje op onze webshop, hier vindt u meer dan 2000 urnen.