Hoe vind ik de beste energie aanbiedingen?

Waar zijn we zonder elektriciteit en gas? Eigenlijk nergens omdat we het voor alles in het dagelijks leven nodig hebben. Toch zitten er soms flinke kosten aan ons gas en elektra verbruik welke we graag een stukje lager zien. Wanneer je het idee hebt toch wel erg veel maandelijks kwijt te zijn van je energiekosten is het tijd om te zoeken naar een andere leverancier. Er zijn altijd wel energie aanbiedingen te vinden waarmee je wellicht goedkoper uit bent dan bij je huidige leverancier. Wel kan het moeilijk zijn om te zoeken naar aanbiedingen. Want waar vind je nou precies een goede energie aanbieding? Wij helpen je graag mee in je zoektocht.

Wat voor soort energie aanbiedingen zijn er? 

Er zijn verschillende soorten energie aanbiedingen welke energieleveranciers aanbieden. 

Kortingen 

Allereerst bieden veel aanbieders een korting aan van soms enkele honderden euro’s. Wanneer je een contract aan gaat voor meerdere jaren bij een leverancier zal dit een hogere korting opleveren dan een contract van een jaar. Wanneer je deze aanbieding ziet bij je huidige leverancier is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Een aantal van deze acties is alleen van toepassing op nieuwe klanten. Als je dus al klant bent bij de leverancier, ook al heb je geen vast contract, zal je waarschijnlijk niet van deze actie kunnen profiteren. 

Cashback actie 

Cashback kan je vergelijken met korting. Het verschil met cashback is dat deze pas uitgekeerd wordt bij de jaarrekening. Voor een cashback actie geldt vaak dat je een vast contract moet afsluiten. Per contractduur is er dan een cashback vastgelegd. Bij meerjarige contracten zal ook de cashback weer hoger zijn dan een éénjarig contact. 

Krijg een tablet of ander cadeau

Wanneer je zelf graag een nieuwe tablet wil kopen dan kan je er voor kiezen om een energie aanbieding te zoeken waarbij je er een cadeau krijgt. Een tablet is fijn om er even bij te pakken voor filmpjes maar ook voor het gebruik van apps. Naast de tablets zijn er ook andere cadeaus welke worden weggegeven. Denk hierbij aan een slimme thermostaat, een Philips Hue, een Xbox of kies uit tal van cadeaus welke de leveranciers zelf aanbieden. 

Kies een cadeaubon 

Naast dat energieleveranciers aanbiedingen hebben waarbij je een korting of geld terug krijgt is een cadeaubon kiezen vaak ook een optie. Veel energie aanbieders hebben cadeaubonnen van Bol.com, klus kaarten of fan tegoed voor een sportvereniging. Heb je een verlanglijstje bij Bol.com, een klus waar je nog wel wat extra’s voor kan gebruiken of ben je een fervent fan van PSV? Kijk dan eens naar de cadeaukaarten.

Waar kan ik de aanbiedingen vinden? 

Op de eigen websites van energie aanbieders zijn veel aanbiedingen te vinden. Daarnaast vind je een uitgebreide lijst met energieleveranciers op Totaalbesparen.com. Pak je verbruiksgegevens er bij en kijk naar welke leverancier jou het beste kan bieden. Lees wel altijd de contractvoorwaarden door of je ook gebruik kan maken van de aanbieding. Bek