De toevoegde waarde van plisse hordeuren


Wat als één enkele toevoeging aan uw huis het veiliger en comfortabeler zou maken dan ooit tevoren?

Veel mensen denken dat een plisse hordeur alleen nuttig is om insecten buiten te houden. Er zijn echter meer voordelen aan deze horren dan je met een vliegenmepper kunt schudden!

Benieuwd wat die voordelen precies zijn? Lees dan snel verder om het antwoord te ontdekken!

1. Extra Veiligheid

Plisse hordeurren zijn natuurlijk een prima manier om vliegen uit uw huis te houden. Maar wist u dat ze ook helpen om veel grotere indringers buiten te houden?

U kunt gespecialiseerde versies van de traditionele plisse hordeur kopen die helpen de veiligheid in huis te versterken. Ze doen dit voornamelijk door een stevig frame te combineren met gaas dat extra sterk is.

Het klinkt misschien niet veel, maar het grootste deel van een goede huisbeveiliging komt neer op afschrikking. Als u het moeilijker kunt maken om in uw huis in te breken, dan is de kans kleiner dat u beroofd wordt. En horren kunnen daarbij helpen.

Toch is huisbeveiliging slechts een van de vele voordelen van een plisse hordeur.

2. Verbeterde gezondheid

Als we denken aan vliegen buiten de deur houden, denken we meestal aan wat een ergernis ze zijn. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat vliegen ook een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen voor u en uw gezin.

Het komt allemaal neer op waar vliegen hun tijd doorbrengen. Als ze de kans krijgen, houden vliegen zich op in nare plekjes zoals afvoerputten en vuilnisbelten. En dan komen ze uw huis binnen en verspreiden een verscheidenheid aan nare ziektes.

Die “onschuldige” vliegen die u elke dag ziet kunnen ziektes als tuberculose, cholera en buiktyfus bij zich dragen. En omdat voorkomen altijd de gemakkelijkste remedie is, zijn plisse hordeurren een eenvoudige manier om de gezondheid van uw huishouden te verbeteren.

3. Bescherming van de kinderen

Ouders delen meestal één obsessie: hun kinderen beschermen tegen elke prijs. En plisse hordeurren bieden een onverwachte manier om bescherming te bieden aan onze meest kwetsbare dierbaren.

We hebben al besproken hoe plisse hordeurren kunnen helpen uw kinderen te beschermen tegen een aantal enge ziektes. Maar op een basisniveau kunnen deze horren ook helpen om kinderen te beschermen tegen het ontsnappen uit uw huis.

Jonge kinderen lopen altijd het risico uw voordeur te openen en uw huis te verlaten. Van daaruit kan er van alles gebeuren terwijl u zich omdraait.

Gespecialiseerde plisse hordeurren kunnen helpen om uw deuren kindveilig te maken en kinderen veiliger te houden. En dat alles terwijl het huishouden beschermd wordt tegen ongedierte.

4. Meer privacy

Weet u wie ons soms het gevoel kan geven gevangenen te zijn in ons eigen huis? Onze buren!

Misschien wilt u uw deur openhouden om van het zonlicht of de frisse lucht te genieten (daarover zo dadelijk meer). Maar dat betekent dat u al uw nieuwsgierige buren direct in uw huis laat gluren.

Een plisse hordeur is een prima compromis als het op dit probleem aankomt. Het gaas van het scherm zorgt voor de privacy die u wenst, zonder u ervan te weerhouden om van de buitenlucht te genieten vanuit het comfort van uw eigen huis.

5. Een plisse hordeur is energiezuiniger

Natuurlijk, er is meer om je zorgen over te maken met open deuren dan nieuwsgierige buren. U moet zich ook zorgen maken over de energie-efficiëntie van uw eigen huis.

Als de deur open staat, laat u direct zonlicht in uw huis. Hierdoor wordt het binnen warmer en bent u elke maand extra geld kwijt om de temperatuur te regelen.

Plisse hordeurren helpen echter de hoeveelheid puur zonlicht die uw huis binnenkomt te verminderen. Minder licht betekent minder warmte, en een hor is als een eenvoudiger zonnepaneel voor uw deur.

Dit alles leidt tot een lagere energierekening aan het eind van de maand!

6. Verrassende stijl

Snel: stel je een plisse hordeur voor in je gedachten. De kans is groot dat u alleen maar denkt aan de zwarte gaasconstructies die uw ouders en grootouders gebruikten.

Het ontwerp van plisse hordeurren heeft de laatste jaren echter een lange weg afgelegd. En deze schermen nu dienen als een verrassende manier om wat stijl toe te voegen aan de buitenkant van uw huis.

Het komt allemaal neer op uw bestaande stijl en smaak.

Wilt u een meer natuurlijke uitstraling? Dan zijn er schermen met houtmotief beschikbaar. Wilt u een meer gotische look, dan zijn er smeedijzeren ontwerpen beschikbaar.

U kunt zelfs aluminium ontwerpen krijgen om te coördineren met uw aluminium gevelbekleding. Op deze manier kunnen plisse hordeurren uw stoeprand een boost geven en de waarde van uw huis verhogen.

7. Schonere lucht

We praten graag over hoe speciaal het is om wat “frisse lucht” te krijgen. Maar dat vertelt je iets belangrijks: de meesten van ons krijgen niet genoeg frisse lucht in ons dagelijks leven.

Dit is vooral waar als we thuis zijn. Als we onze deuren openen om frisse lucht binnen te laten, laten we ook ongedierte, pollen en vuildeeltjes van buiten naar binnen.

Dit is waar een plisse hordeur om de hoek komt kijken. Zo’n hor zorgt voor een barrière om ongewenste zaken uit uw huis te houden. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat schone lucht rechtstreeks uw huis binnenstroomt.

Het eindresultaat is een huis met betere ventilatie en schonere lucht. En dat helpt ons allemaal om gemakkelijker te ademen.