Tips voor een gezellig dagje fietsen

Het voorjaar komt langzaam weer in zicht. Niets is zo fijn als op een mooie, zonnige dag de fiets te pakken en te genieten van de natuur. Ontdek de omgeving en spot nieuwe plekjes waar je misschien nog nooit geweest bent. Als je een hele dag gaat fietsen, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Waar fiets je heen en wat heb je nodig voor onderweg? We geven je een aantal tips die jouw dag nóg een stukje leuker en makkelijker maken. Zo geniet jij onbezorgd van de omgeving.

Zoek naar nieuwe fietsroutes

Je geslaagde dag begint met het vinden van een mooie fietsroute.Gelukkig is dat in Nederland niet lastig, want er bestaan hier genoeg prachtige fietsgebieden met verschillende routes. Kies daarom eens een route die je nog niet hebt gefietst. Een nieuw natuurgebied ontdekken is veel leuker dan je standaard route. Er bestaan verschillende boekjes met fietsroutes, maar ook op internet zijn veel fietsroutes te vinden. Gebruik bijvoorbeeld de Knooppuntroutes van Nederland Fietsland. Hiermee plan je gemakkelijk je eigen fietsroute in de provincie waar jij je fietstocht gaat maken. Tip: ga eens fietsen in een andere provincie. Nederland biedt talloze prachtige plekjes waar je met de fiets naartoe kunt gaan. Met een fietsendrager achterop de auto begeef je je in een mum van tijd in een andere omgeving.

Picknick onderweg

Om je dag nog een klein beetje leuker te maken, stop je onderweg voor een gezellige picknick. Kom even tot rust en geniet van lekkere broodjes en koude drankjes. Een picknick hoeft niet duur te zijn en kun je daarnaast ook makkelijk thuis voorbereiden. Voor een ultieme picknick heb je een kleedje nodig om op te zitten. Kies je er voor om brood uit de vuist te eten of neem je borden en bestek mee? Als je vooraf broodjes smeert, scheelt dit in de hoeveelheid materialen die je mee moet nemen. Neem warme drankjes of koude drankjes mee in een thermosfles om de temperatuur te houden zoals jij dat graag wil. Neem wat herbruikbare bekers mee om uit te drinken. Vergeet ook je water niet! Ben je van plan om vaker onderweg te stoppen? Neem dan ook genoeg tussendoortjes mee: denk aan fruit of koekjes.Vergeet het daarnaast niet om een vuilniszak mee te nemen of je afval in te gooien. Zo houdt je de natuur netjes!

Essentiële benodigdheden!

Vergeet andere essentiële benodigdheden ook niet die je nodig hebt als je een dagje gaat fietsen. Denk hierbij aan een bandenplaksetje, zonnebrandcrème, een zonnebril, fietsverlichting en eventueel een regenpak. Vergeet niet om vooraf je fiets even na te lopen. Zijn de banden nog hard genoeg? Werkt alle verlichting? Voorkom dat je onderweg stil komt te staan! Ben je nog op zoek naar een nieuwe fiets om prachtige fietstochten te gaan maken? Bij Fietsenwinkel Piest verkopen ze veel verschillende soorten fietsen die jou op de prachtigste plekjes van Nederland brengen.

Fietstassen

Gebruik een fietstas als je een lange fietstocht gaat maken. Dankzij een fietstas is het niet meer nodig om met een rugzak op je rug te fietsen, maar neem je toch al je spullen mee. Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren kies je een fietstas die bij jou past. Wil je graag meer advies voor een nieuwe fiets of nieuwe fietstassen? Bij Piest in Enschede helpen ze je graag verder!