De voordelen van een CV kachel

Een CV kachel is een uitstekende manier om je huis gezellig en warm te maken in één. Een CV kachel wordt voornamelijk in de woonkamer geïnstalleerd. Hierdoor is het een van de eerste dingen die iemand ziet wanneer hij het huis binnenloopt. Het kan zorgen voor een gezellige uitstraling en kan ook zeker bepalend zijn voor de rest van het interieur van een woning. In dit artikel geven wij enkele voordelen van een CV kachel in je huis. 

Een CV kachel verwarmt niet alleen de woonkamer

Een van de grootste voordelen van een CV kachel is dat hij niet alleen de kamer verwarmt waar hij geïnstalleerd wordt. Doordat er gebruik gemaakt wordt van de warmte die vrij komt door de kachel in de CV, kan er flink bespaard worden op de energie rekening. Het is namelijk zo dat de warmte die vrijkomt in de kachel, door de CV wordt gebruikt om een gesloten waterreservoir (warmtewisselaar) te verwarmen. Hierdoor kan de warmte door het hele huis worden gebruikt. Zo kan er bijvoorbeeld door de CV kachel warm gedoucht worden! Hierdoor is het niet alleen een mooi interieur stuk, maar is het ook nog eens voordelig! 

CV kachel combineren

Een ander voordeel van een CV kachel is dat het gemakkelijk gecombineerd kan worden met andere grote energie besparende apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. In de winter krijgen je zonnepanelen namelijk niet genoeg zonuren om je huis te kunnen voorzien van genoeg energie. Precies in deze periode geeft een CV kachel een perfecte oplossing. Het is namelijk in de winter altijd erg fijn om de kachel lekker aan te zetten. Hierdoor kun je in combinatie met zonnepanelen het gehele jaar energiebesparend leven en is het een perfecte win/win situatie in huis. 

Sfeer van een CV kachel

Naast de vele voordelen op het gebied van techniek, milieu en besparing, zijn er ook veel voordelen voor de sfeer en het interieur in huis. Een brandend vuur in de woonkamer zorgt namelijk voor een extra warm en fijn gevoel. De reden hierachter is dat een vuurtje licht geeft en tegelijkertijd ook steeds veranderd, waardoor het erg interessant is om naar te kijken. Uiteindelijk vinden veel mensen rust in het aanschouwen van een haard in huis. Dit zal daardoor erg goed bijdrage aan het thuis gevoel. 

Kosten van een CV kachel

De aanschaf van een CV kachel kan erg prijzig zijn. Dit heeft er mee te maken dat bij het kopen van een CV kachel er in sommige woningen aansluitingen gemaakt moeten worden. Hierdoor kan de prijs oplopen en is het duurder dan een normale kachel. Echter, door de energiebesparende rol van de kachel worden de kosten in veel gevallen redelijk terugverdient. Hierdoor is een CV kachel in een goed geïsoleerde woning dan ook een zeer goede keuze. Kijk daarom dan ook goed bij het aanschaffen van een kachel naar de mogelijkheden van een CV kachel in jouw huis!