De voordelen van een erkend verhuisbedrijf

Bij een verhuizing komt veel kijken. Je bepaalt welke spullen je meeneemt naar je nieuwe woning en welke zaken er kunnen worden weggegooid. De spullen die meegaan naar het nieuwe huis wil je zorgvuldig inpakken. Je wilt immers dat alles heel op het nieuwe adres aankomt. Vooral bij grote en kwetsbare spullen kan het een uitdaging zijn om deze op een goede manier van A naar B te brengen. Als je jezelf veel gedoe wilt besparen, dan is er de mogelijkheid om een verhuisbedrijf uit Oudenbosch in te huren. Welke voordelen heeft een erkend verhuisbedrijf ten opzichte van een verhuisbedrijf zonder dit keurmerk?

Gediplomeerd personeel


Wanneer je besluit om een erkend verhuisbedrijf in te schakelen, dan kun je een beroep doen op vakkundige verhuizers. Elk erkend verhuisbedrijf is verplicht om personeel in dienst te hebben dat een officiële opleiding heeft afgerond. Je mag er dus van uitgaan dat het inpakken en vervoeren van je inboedel op een goede en veilige manier gebeurt. Zo verklein je het risico dat er spullen beschadigd raken of zelfs kapotgaan. 

Je inboedel is verzekerd


Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan ben je verzekerd. Verhuizers zijn ook mensen en zij kunnen fouten maken. Wanneer je kiest voor een verhuisbedrijf met een keurmerk, dan is je inboedel tijdens de verhuizing verzekerd tegen schade. Het gaat om een bedrag van € 100.000,-, gebaseerd op de nieuwwaarde van je spullen. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken en dat kan je een hoop stress besparen.

De geplande verhuizing gaat altijd door


Als je een erkend verhuisbedrijf in de arm hebt genomen, dan heb je de garantie dat de verhuizing doorgaat. Zelfs wanneer het bedrijf in financiële nood is of failliet draait. In het laatste geval zal de verhuizing op het geplande tijdstip worden overgenomen door een ander erkend bedrijf. Er worden hier geen extra kosten voor in rekening gebracht. Het valt immers onder garantie.

De kwaliteit wordt gewaarborgd


Verhuisbedrijven worden met grote regelmaat gecontroleerd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Zij beoordelen of het bedrijf nog altijd aan de verplichtingen en vereisten omtrent veiligheid, kwaliteit en milieu voldoet. Het is dus niet zo dat de keurmerken verlopen kunnen zijn en wat ooit een gerenommeerd bedrijf was nu niet meer aan de gestelde eisen voldoet.

Tijd voor andere dingen


Als je je verhuizing grotendeels uit handen geeft, dan hou je dus tijd over voor andere dingen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen extra vrije dagen op te nemen en kun je je aandacht volledig richten op de basis van je nieuwe woning. Denk aan het leggen van een vloer en aan het uitvoeren van schilderwerk. Het werkt een stuk prettiger wanneer je tussendoor niet tussen de woningen op en neer hoeft te pendelen.

Je ontziet je eigen lichaam


Ook lichamelijk levert het een groot voordeel op wanneer je het til- en sjouwwerk door verhuizers laat doen. Je hoeft je geen breuk te sjouwen aan die massief eiken kast en die wasmachine kun je ook laten staan. Zo loop je geen risico op blessures of rugklachten, waar je tot maanden na de verhuizing last van kunt houden.