De waarde van je woning verhogen? Dat doe je zo

Een hogere woningwaarde? Dat willen we allemaal wel. Misschien moet jij er op dit moment niet aan denken om ooit te verhuizen, maar wellicht komt die dag er ooit wel. Als het zover is, wil je natuurlijk het liefst dat de investeringen die je hebt gedaan zich wel uitbetalen. Of je nu wel of niet denkt aan verbouwen; het is altijd handig om te weten wat je kunt doen om jouw huis meer waard te maken. In deze blog besteden we daarom aandacht aan dit onderwerp. Met deze tips kun jij de waarde van je huis verhogen en tegelijkertijd extra comfort toevoegen en je eigen woongenot verhogen. Twee vliegen in één klap dus!

De eerste indruk telt. Zorg voor nette ramen en deuren

Wanneer potentiële kopers je huis bezoeken om te kijken of ze eventueel willen overgaan tot aankoop, zullen ze hun eerste oordeel in een milliseconde vellen. Je wilt dus wel dat jouw woning een goede eerste indruk maakt, en een manier waarop je dat kunt doen, is door te zorgen voor nette ramen en deuren. Plaats mooie, goed afgewerkte kozijnen en deuren en houd deze met regelmaat bij. Afgebladderde verf en kozijnen die half uit hun voegen zijn gaan hangen zien er nu eenmaal niet erg aantrekkelijk uit.

Laat dubbel glas plaatsen

Ook dubbel glas is een voorziening die, bij de taxatie van een woning, bijdraagt aan een hogere waarde van je woning. Investeren in dubbel glas loont direct omdat je op die manier je stookkosten terugdringt. Dit komt door de isolerende werking van dubbel glas. Wanneer je enkel glas in je woning hebt, gaat er veel warmte verloren via de ramen. Heb je dubbel glas, dan wordt dit verlies lager (al is het nooit helemaal te voorkomen dat er warmte naar buiten trekt).

Vergroot de woonoppervlakte

Hoe meer vierkante meters, hoe hoger je woningwaarde. Wil je dat jouw huis meer waard wordt, dan is het dus slim om veranderingen te overwegen waarbij meer woonoppervlakte wordt gecreëerd. Je kunt dan denken aan het bijbouwen van een extra kamer, maar een dakkapel valt hier ook onder. Op die manier zorg je namelijk dat het loopoppervlak in je woning groter wordt.

Zorg dat je tuin er piekfijn bij ligt

Ook je tuin speelt een rol bij het bepalen van de waarde van je woning. De oppervlakte van je tuin is daarbij grotendeels bepalend. Zelf kun je echter ook invloed uitoefenen op de waarde. Leg bijvoorbeeld een mooi terras aan en zorg voor een praktische inrichting. Daardoor verhoog je ook je eigen woongenot. Koop een set mooie tuinmeubelen en maak een fijne plek waar je kunt genieten van de frisse buitenlucht!