Een goede fundering noodzakelijk bij het bouwen van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is ideaal om ook op zeer hete dagen toch buiten te kunnen zitten en te kunnen genieten van de schaduw die een terrasoverkapping je biedt. Maar ook bij minder goed weer kun je onder een terrasoverkapping ook nog comfortabel zitten zonder nat te worden. Er zijn tal van verschillende soorten terrasoverkappingen. Overkappingen die je standaard in de bouwmarkt kunt kopen tot zelf ontworpen terrasoverkappingen. Veel mensen weten niet dat een overkapping best veel gewicht met zich meedraagt. Het is daarom verstandig om een goede fundering voor je terrasoverkapping aan te leggen.

Waarom een fundering?

Het gewicht van een terrasoverkapping kan toch zeker wel enkele honderden kilo’s wegen. Als de overkapping dan niet waterdicht op een stevige ondergrond staat, dan is er de kans dat de overkapping na verloop van tijd zal gaan verzakken. Met een fundering kun je de terrasoverkapping waterpas krijgen en zal verzakking niet voorkomen. Je kunt zelf kiezen over je een volledige fundering gaat metselen of dat je enkel een fundering gaat maken op de steunpunten, waar de staanders van de overkapping komen. Je hoeft dan enkel gebruik te maken van betonpoeren.

Fundering van betonpoerenbetonpoeren

Betonpoeren zijn kant en klare betonnen funderingen die je direct in de grond kunt zetten. Het bovenste gedeelte van de betonpoer blijft boven de grond uitsteken, zodat je daar de staander van de terrasoverkapping op kunt plaatsen. Er zijn verschillende betonpoeren te koop. Zo zijn er bijvoorbeeld poeren die verstelbaar zijn. Je kunt dan de staanders met behulp van een schroefdraad zo secuur mogelijk plaatsen. Een betonpoer is een zeer sterke fundering, waarmee je je terrasoverkapping waterpas en met een stevige ondergrond kunt installeren. Een betonpoer is wel een beetje saai van kleur, dus wil je het minder saai maken, dan moet je nog even met een betonverf aan de slag.

Voordelen van het gebruik van betonpoeren

• Je hoeft geen grote graafwerkzaamheden uit te voeren. Enkel hoef je een gat in de grond te graven waar jij de staanders van de terrasoverkapping wilt plaatsen.
• Het installeren van een betonpoer vergt nauwelijks tijd. Je hoeft geen beton te storten om vervolgens te wachten tot het droog is.
• Een betonpoer is vrijwel onderhoudsvrij en kan heel lang meegaan.
• De fundering van betonpoeren is heel gemakkelijk te verwijderen als je de terrasoverkapping ooit weer eens weg gaat halen.