De zomer in je tuin met een parasol

Wanneer de parasol weer naar buiten moet worden gehaald, weet je dat het zover is: de zomer is eindelijk weer hier. De zon schijnt fel in de lucht en zorgt ervoor dat je tuin je weer uitnodigt voor een aantal ongestoorde uurtjes in de natuur. Een parasol is tegenwoordig niet alleen maar een middel om je tegen de zon te beschermen, maar ook een extra accessoire die je tuin extra kleur en levendigheid kan geven. De keuze van de kleur en het materiaal is bepalend voor de sfeer in je tuin, aangezien het een groot object is waar je niet omheen kan. Ben je op zoek naar de perfecte parasol voor in jouw tuin? Hier zijn een aantal dingen die je kunt overwegen tijdens je zoektocht.

parasols

Wat voor soort?

Vroeger was alles veel simpeler en eentoniger. Je had vaak maar een beperkte keuze en moest je aanpassen aan het beperkte assortiment van verschillende winkels. Tegenwoordig is het anders en kun je parasols uitzoeken die precies bij je wensen aansluiten. Het ene model heeft namelijk andere kwaliteiten dan de ander, dus het is goed om te kijken welke soort parasol het beste bij jouw situatie past. Een simpel push up exemplaar is voldoende wanneer je meestal direct onder de parasol zit. Deze soorten geven minder schaduw, maar zijn simpel in gebruik en voldoende voor één tot twee personen die verkoeling zoeken. Wil je graag een groter gebied in de schaduw zetten? Kies dan voor een parasol die kan draaien en omklappen. Zo kun je hem precies instellen zodat je schaduw op de juiste plekken hebt.

De kleur

Kleur is een bepalend element in ieder interieur. Ook voor je tuin geldt dat kleur de sfeer en stijl van je omgeving kan bepalen. Populaire keuzes voor moderne tuinen zijn parasols in donkere en neutrale kleuren. Denk hierbij aan grijs, zwart of wit. Ze vormen een contrast met de groene omgeving, maar zijn tegelijkertijd neutraal. Houd je juist van een vrolijk statement? Parasols in felle kleuren zoals roze en blauw passen perfect in natuurlijke tuinen met veel bloemen. Ze hebben dezelfde sfeervolle kwaliteiten en maken je helemaal vrolijk wanneer de zon weer eens fel schijnt.