Deze vier activiteiten moet je doen op vakantie in de Ardennen

Ben jij van plan om een vakantiehuis in de Ardennen te huren? Dan zul je er snel achter komen dat dit de perfecte plek is voor zowel een actieve- als een relax-vakantie. Er is hier namelijk enorm veel te doen, voor jong en oud. Van wandelen, tot klimmen en van lekker zwemmen tot raften. Benieuwd naar de beste activiteiten? In dit artikel vind je de vier dingen die jij kunt doen tijdens jouw vakantie in de Ardennen!

Maak een mooie wandeling

Het is misschien een beetje voor de hand liggend. Maar je kunt bijna niet een huisje Ardennen huren zonder een mooie wandeling gemaakt te hebben. Vaak hoef je alleen al je tuin uit te lopen en je staat meteen al midden in de bossen. De kans is groot dat je uren kunt ronddwalen zonder ook maar iemand tegen te komen. Zo kun je optimaal genieten van alle vogels, eekhoorntjes en alle andere dieren die hier vrij rondvliegen en rondlopen. Je zult de tijd helemaal vergeten. Wedden dat je weer helemaal relaxed terug komt? 

Geniet van je eigen villa

De Ardennen zijn misschien een plek om veel actieve dingen te ondernemen, maar het is ook wel eens heerlijk om een dagje thuis te blijven. Mits je natuurlijk een mooi vakantiehuisje hebt! Ben je met een grote groep? Dan kun je ook in de Ardennen terecht. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis 20 personen. Terwijl de helft een actieve wandeling maakt, kunnen de thuisblijvers alvast de barbecue aanzetten voor een gezellige zomeravond!

Bedwing met een raft de heftige rivieren

Toe aan wat actie en sensatie? Dan is raften misschien wel wat voor jou! Wanneer de sneeuw van de bergtoppen smelt of het heeft net hevig geregend, dan stijgt het waterpeil van de rivieren in de Ardennen. Daardoor worden de rivieren wat wilder en is het perfect om op te raften. Zwemvest aan en helmpje op, want het kan er best heftig aan toegaan op het golvende water! 

Op zoek naar nog meer avontuur? Beklim de Ardennen!

Als raften nog niet genoeg voor jou is, dan kun je ook gaan klimmen in de Ardennen. Hierbij ga je op eigen kracht steile hellingen beklimmen. Geen zorgen, je hoeft hier niet al jarenlange klimervaring voor te hebben. Het belangrijkste is dat je geen hoogtevrees hebt en wel een flinke dosis lef! Wanneer je de top hebt bereikt, mag je -na uitgebreid genoten te hebben van het uitzicht- ook nog naar beneden abseilen.