Heerlijk wonen met een levendige eiken tafel.

Een topcollectie eiken tafelbladen per afwerking.  

Wij – de medewerkers van EIKEnvakman.nl – vertellen jou natuurlijk graag wat meer over onze collectie eiken tafelbladen. In jouw zoektocht naar een perfect eiken tafelblad – dat precies op maat voor jou wordt gemaakt – vind je bij ons altijd een tafel naar wens! Dat is ons doel. Bij ons vind je een uitgebreide collectie eikenhout tafelbladen, die door ervaren houtbewerkers (vakmannen!) met zorg, precisie en liefde voor het vak gemaakt worden. Hier kunnen wij uiteraard dagenlang over vertellen, maar in dit artikel willen wij wat meer vertellen over de verschillende soorten ‘afwerkingen’ van een eiken tafelblad. 

Voor welke afwerking ga jij?

Bij een eiken tafelblad van EIKENvakman.nl – naast verschillende soorten eikenhout, diktes en vormen, ook kiezen uit diverse ‘afwerkingen’ van een eiken tafelblad. De afwerking is zeer bepalend voor de uiteindelijke ‘look’ van de tafel. De afwerking die het meest gekozen wordt is uiteraard ‘geschaafd & onbewerkt’, maar speciaal voor diegene die op zoek is naar iets bijzonders, zijn er ook aanvullende bewerkingen mogelijk, die het eikenhout voorzien van ‘iets extra’s’. 

Vertel…

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het (op)borstelen van het tafelblad, waardoor de houtnerven extra duidelijk zichtbaar worden. Deze bewerking is op dit moment erg populair. Ook de tafel die je op de foto ziet betreft een (op)geborsteld eiken tafelblad. 

Ook is het mogelijk om uw tafelblad te laten roken, waardoor het blad een mooie donkere ‘oude eikenhout kleur’ krijgt. Wij bieden de gerookte tafelbladen altijd aan in combinatie met het opborstelen, deze look wordt ook wel eens de ‘oude eiken tafel look’ genoemd. Ook vind je bij ons tafelbladen waarbij de lamellen (lees: verlijmde planken) over de lengte voorzien zijn van een subtiele V-groef. Deze V-groef zorgt natuurlijk voor een extra ruimtelijk effect in de lengte, maar het voegt ook een mooi klassiek tintje toe aan het tafelblad.

Voor welke afwerking je ook gaat, stalen poten kunnen altijd!

Stalen tafelpoten zijn prachtig in combinatie met een eiken tafelblad, voor welke afwerking je ook gaat! De mooie combinatie van staal en eikenhout zorgt voor een sfeervol eindresultaat met een stoer accent. Ook op het gebied van stalen tafelpoten bij EIKENvakman heb je veel te kiezen! Naast de bekende U, X en A poten van staal, bieden wij ook een ruime collectie onderstellen voor ronde / ovale tafels!