Diverse raamdecoratie

De decoratie van ramen krijgt dan misschien niet zoveel aandacht bij de inrichting van een woning, er is geen enkele reden om de raamdecoratie over te slaan. De decoratie van de ramen is essentieel om de ruimte helemaal af te maken, en geeft net dat beetje extra uitstraling aan de woning.

Decoratie voor het raam komt in diverse soorten en formaten zoals bijvoorbeeld op Doehetbudget.nl.  Die uitgebreide keuze maakt het dan ook niet altijd eenvoudig om een goede keuze te kunnen maken. Gelukkig kunnen de volgende tips kunnen je helpen bij het kiezen van de beste decoratie, zodat die het beste van je woning naar boven kunnen halen!

Verschillende soorten

Er zijn diverse soorten raamdecoratie, elk met hun unieke eigenschappen. Zo is er decoratie in zachte stoffen, honderden verschillende kleuren, decoratie die verduistert of juist niet, enzovoort. Het aanbod is erg groot, dus neem eerst een kijkje naar wat er allemaal te vinden valt voor je ene keuze maakt!

Decoratie die bij de woning past

Net als bij het kiezen van meubilair is het van belang dat de raamdecoratie bij de kamer past. Is de woning klassiek ingericht? Ga dan voor gelijkaardige decoratie. Verkies je eerder een moderne uitstraling, kies dan voor strakke decoratie in passende kleuren.

Een fris kleurtje voor gezelligheid

Vaak kiest men voor witte decoratie: wit pas immers overal bij. Maar als je in plaats daarvan kiest voor ene opvallend kleurtje dat mooi bij de rest van de inrichting past, wordt het interieur plots heel wat leuker. Raamdecoratie zoals rolgordijnen, vouwgordijnen, plissés, panelen en jaloezieën komen in ontelbaar verschillende kleuren, dus keuze genoeg!

raamdecoratie

De eigenschappen van de decoratie

Decoratie heeft naast de kamer opfleuren echter nog andere functie. Zo kan je met gordijnen die gevoerd zijn en tot op de grond hangen tocht gemakkelijker buiten houden. Stevige raamdecoratie helpt daarbij ook nog eens om de warmte binnen te houden en draagt bij aan de uitstraling van het interieur.

Raamdecoratie nog leuker maken

Waarom je decoratie niet nog meer opfleuren? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor extra brede randen in een ander materiaal en kleur, of gordijnen die versierd zijn met afbeeldingen van bloemetjes of dieren. Er zijn geen grenzen bij wat je kan doen met decoratie om de uitstraling van de kamer compleet te maken!