Droogtijd gietvloer na schoonmaken

Hoelang duurt het totdat een gietvloer droog is na het schoonmaken? Het drogen duurt minimaal een kwartier en maximaal een uur. De droogtijd is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de vochtigheid en temperatuur in de ruimte. Zorg ervoor dat u het schoonmaken van de gietvloer op een correcte manier uitvoert. Veel mensen denken dat ze speciale schoonmaakmiddelen nodig hebben om de vloer schoon te krijgen. Dit is echter niet het geval! Om een gietvloer goed schoon te krijgen gebruikt u allereerst een stofzuiger. Hiermee kunt u het oppervlakkige vuil eenvoudig opzuigen. Na het zuigen van de vloer kunt u een emmer met heet water vullen. Met een dweil dweilt u de gehele gietvloer. Aan het water hoeft u dus geen schoonmaakmiddelen of andere spullen toe te voegen.

gietvloer

Het droogproces

Nadat u klaar bent met dweilen is het een kwestie van wachten. Zodra de vloer droog is mag u er weer overheen lopen. Als u een gietvloer in een kantoorruimte of bedrijfspand wilt schoonaken is het verstandig om dit na sluitingstijd te doen. Tijdens de werkzaamheden door schoonmaken is lastig, want er is altijd wel iemand die over de vloer heen gaat lopen. Het gevolg hiervan is dat er voetafdrukken achterblijven.

Inloopmat aanschaffen

Als u nog geen inloopmat heeft raden wij u aan deze aan te schaffen. De inloopmat houdt heel veel vuil tegen, dit scheelt behoorlijk wat schoonmaak werk. Heeft u meerdere in- en uitgangen, plaats dan meerdere matten. Het is niet alleen zo dat de gietvloer minder vuil wordt door de inloopmatten, de levensduur van de vloer wordt er ook mee verlengd.