Een inloopdouche biedt volop gebruiksgemak en geeft een moderne look

Bij een geplande modernisering van een badkamer zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. De ontwikkelingen op het gebied van moderne snufjes gaan niet alleen op in de technische wereld, maar ook op het gebied van moderne sanitaire voorzieningen worden aan de lopende band nieuwe manieren bedacht om het comfort en het gebruiksgemak zoveel mogelijk te doen toenemen. 

Het opnieuw inrichten van een badkamer is heel wat meer werk dan het puur en alleen installeren van een nieuwe douchekop en het plaatsen van een nieuwe spiegel. 

Als je van plan bent om je badkamer goed te renoveren zijn er meerdere aspecten die de nodige aandacht verdienen en het zorgvuldig uittekenen en plannen van de inrichting van de beschikbare ruimte is daarom nooit een overbodige luxe. 

In een moderne inrichting van de badkamer is een inloopdouche op zijn plaats

De badkamer in huis is nog geïnstalleerd door de vorige bewoners en dat is inmiddels ook al weer meer dan twintig jaar geleden. Zodoende dat het tijd is om deze ruimte waar je toch dagelijks gebruik van maakt, te voorzien van een make over en van de laatste snufjes te voorzien. De kleuren van het tegelwerk aan de muren was misschien in de jaren negentig erg modern, maar bijna dertig jaar later mag er best wel eens een frisse wind door de badkamer waaien.

inloopdouche

Zodoende dat je de afgelopen maanden al nodig aan het speuren bent geweest om nieuwe ideeën op te doen. Moderne aspecten zoals vloerverwarming en dimbare led verlichting mogen daarom straks niet ontbreken. Ook wil je de ouderwetse douchecabine vervangen door een moderne en goedkope inloopdouche. Waarom zou je nog langer gebruik maken van zo’n douchecabine die zijn beste tijd gehad heeft en ouderwets aandoet?

Je spaart behoorlijk wat ruimte uit door het plaatsen van een inloopdouche

Een moderne inloopdouche neemt minder ruimte in beslag en komt vanwege zijn minimalistische ontwerp veel beter in aanmerking voor de moderne badkamer die je voor ogen hebt, dan een traditionele douchecabine. Door het plaatsen van een douchewand en het aanpassen van de vloer, is een inloopdouche al snel geregeld. Een inloopdouche is erg praktisch en hoeft door het beperkt gebruik aan onderdelen helemaal niet zoveel te kosten. 

Als je de locatie van de nieuwe douche reeds hebt bepaald, is het slecht een kwestie van kiezen wat voor soort inloopdouche het beste aansluit op datgene dat je voor ogen hebt. Je kunt een keuze maken uit verschillende soorten glazen wanden van verschillende diktes. Je wilt er namelijk wel zeker van zijn dat je kiest voor een degelijke wand die wel tegen een stootje kan. De glazen wanden zijn doorgaans leverbaar in diktes van zes, acht of tien millimeter. Daarbij kun je zelf vaak aangeven of je wilt kiezen voor een normale glazen transparante wand, een verduisterende wand of eentje die voorzien is van een wand die is voorzien van een midden profiel, zodat die niet volledig door zichtbaar is.