Waarom linnen beddengoed zo fijn is

Het blijkt dat veel mensen niet goed nadenken over het beddengoed dat ze aanschaffen. Toch vreemd, want je gebruikt dit elke dag en iedereen weet wel dat nachtrust erg belangrijk is. Zo vinden veel mensen linnen beddengoed maar duur en kiest men voor iets anders dan dit bedlinnen. Dit, omdat het wat prijziger is dan de meeste andere soorten beddengoed. Dat heeft echter wel een reden, linnen beddengoed heeft namelijk erg veel voordelen. Lees verder om te weten te komen welke.

linnen beddengoed

Een ademende stof

Het allergrootste voordeel van linnen is dat het een stof is die ademt. Erg fijn, omdat we, als we slapen, vocht verliezen doordat we transpireren. Veel mensen houden hier wel rekening mee als ze een matras uit gaan kiezen, maar niet bij de aanschaf van beddengoed. Je zult echter merken dat linnen beddengoed in de winter warm aanvoelt en in de zomer koel, dit komt doordat het vocht zo goed wordt afgevoerd.

Duurzame productie

Een ander groot voordeel, dat helemaal in deze tijd past, is het feit dat de productie van linnen erg duurzaam is. Veel duurzamer bijvoorbeeld dan de productie van katoen, waarbij veel water gebruikt moet worden, maar daarnaast ook chemicaliën en pesticiden. Bij linnen hoeft dat echter niet, of veel minder, wat voor steeds meer mensen een reden is om voor dit materiaal voor het beddengoed te kiezen.

Hypo-allergene stof

Linnen is een hypo-allergene stof. Dat wil zeggen dat beestjes zoals huismijt er niet in gaan zitten. Hierdoor kiezen mensen die allergisch zijn voor huismijt al jaren voor linnen. Echter is het ook een goede keuze als je geen allergie hebt.

Luxe stof

Het slapen onder een beddengoed van linnen voelt erg luxueus aan omdat het zo zacht is. Waar andere typen beddengoed bij elke wasbeurt harder aan gaan voelen, zal linnen door het wassen juist alleen maar zachter worden. Linnen is het enige materiaal waar dit voor geldt.

Mooi te combineren

Een wat minder belangrijk voordeel voor de meeste is dat je een beddengoed van linnen niet hoeft te strijken. Doordat de stof er erg mooi uitziet als het gekreukeld is, voegt dit alleen maar waarde aan de beleving toe. Hierdoor ziet het er authentiek en natuurlijk uit. Zeker als je het combineert met bijvoorbeeld satijn. Het contract van het grovere linnen in combinatie met het gladde satijn, doen je in een luxe hotel wanen… en wie wil dat nu niet als hij of zij naar bed gaat.