Een kleine eetkamer inrichten

Voor veel mensen is het avondeten elke dag weer een momentje van rust. Even samen zijn met het gezin, bijpraten over de afgelopen dag en genieten van een avondmaaltijd. Natuurlijk kun je niet elke avond met zijn allen samen eten. In een gezin heeft namelijk iedereen wel zijn verplichtingen en taken. De een zal misschien snel moeten eten om zijn tennisles te halen, terwijl de ander al naar voetbaltraining is. Toch is het goed om zo vaak mogelijk gezamenlijk te eten. Dit kan natuurlijk in de keuken, maar misschien heb je wel een eetkamer in je huis. Dit zorgt meestal toch voor iets meer sfeer en rust. Ook als je maar een kleine eetkamer tot je beschikking hebt, kun je deze heel gezellig inrichten. Zo kun je gezellig avondeten met je gezinnetje. Neem dus plaats aan je eettafel met moderne eetkamerstoelen en geniet van de avond.

kleine eetkamer inrichten

Moderne eetkamerstoelen

Een eetkamer inrichten begint natuurlijk altijd met een eettafel en eetkamerstoelen. Je zou misschien denken dat je alles klein moet houden in een kleine eetkamer, maar dit is helemaal niet het geval. Als je een kleine eetkamer inricht met allerlei kleine meubels en accessoires, kan dit een heel rommelige uitstraling geven. Daarom kun je in een kleine eetkamer juist kiezen voor een aantal mooie grote meubels. Hierbij kun je denken aan een grote eettafel, moderne eetkamerstoelen of één groot schilderij. Dit kan je kleine eetkamer veel meer ruimte geven. Zorg er wel voor dat je niet kiest voor robuuste meubels, deze kunnen je eetkamer juist kleiner laten lijken. Ga dus voor slanke meubels. Ook werken lichte materialen en kleuren mooi in een kleine eetkamer. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan glas, metaal en lichte kleuren.

Verticaal denken

Als jouw eetkamer een klein oppervlak heeft, kun je bijvoorbeeld ook denken in verticale lijnen. Als je niet in de breedte kunt werken, kan dit in de hoogte meestal wel. Zo laat je je kleine eetkamer ook ruimer lijken. Om meer hoogte te creëren in je eetkamer, kun je bijvoorbeeld een hoge, smalle kast tegen de muur aan plaatsen. Lage, brede kasten maken je eetkamer juist kleiner. Als je eetkamer een hoog plafond heeft, is het belangrijk om dit te benadrukken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verticale gordijnen van het plafond tot de grond. Het schilderen van verticale banen om de muur kan ook helpen om de verticale ruimte te benadrukken.

De muren

In een kleine eetkamer kun je ook de muren gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken als opslag. Ook kan het heel mooi zijn om een spiegel tegen de muur te plaatsen. Doordat de ruimte hierin reflecteert, lijkt deze optisch ook groter. Het is belangrijk om je eetkamer goed te analyseren. Welke materialen staan er wel mooi in en welke juist niet? Wil je losse kasten plaatsen of wil je inbouwkasten? Als je goed naar je eetkamer kijkt en deze optimaal indeelt, zul je er veel plezier van hebben.