Hoe koop ik mijn droom?

Je rijdt door de straten van je stad of dorp en staat in eens oog in oog met je droomhuis. Na de APK-keuring zie je in de showroom van de garage een schitterende auto staan. In je achterhoofd weet je dat je te weinig geld hebt, maar de drang om je droom waar te maken, klinkt te hard door.

Makelaar

Een makelaar kan je helpen je droom te verwezenlijken. U zult misschien eerst uw huis moeten verkopen en tegelijkertijd opzoek naar een nieuw huis. Hierbij kan een makelaar u helpen.

Hypotheek

Om grote aankopen te doen, kun je ervoor kiezen om een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek is een lening bij een bank die je over een lange termijn kan terugbetalen. Dat is bedrag is inclusief rente: het bedrag dat je betaalt bovenop het geld dat je leent.

Veel verschil

Banken hebben ieder hun eigen rentepercentages en regelingen rondom hypotheken. Om niet te verdwalen in het doolhof, hebben wij de verschillende aanbieders op een rij gezet om voor jou de voordeligste deal te kunnen sluiten.

Vergelijken

Zo kun je makkelijk de verschillen tussen de aanbieders zien. Wat die verschillen zijn? Die zitten allereerst in het product. Als je een hypotheek af wil sluiten voor om een auto aan te schaffen heeft dit natuurlijk andere voorwaarden als een hypotheek voor een huis of verbouwing. Het rentepercentage hangt vaak af van de tijd waarin je de hypotheek terug wil betalen aan de bank.

Goede voorbereiding is het halve werk

Als je hypotheken gaat vergelijken is het dus belangrijk dat je goed weet waarvoor je een hypotheek af wil sluiten en hoe lang je er over wil doen om het volledige bedrag plus rente terug te betalen. Door een goede vergelijking kom je altijd het beste uit de bus rollen en kan je voor zo’n laag mogelijk bedrag jouw stoutste dromen uit laten komen. Een nieuw huis of een nieuwe auto kopen is dus geen probleem, je moet alleen wel de juiste hypotheek erbij zoeken.