Stappenplan: binnendeuren schilderen

Om de binnendeuren in jouw huis er netjes uit te laten zien, moet je de deuren regelmatig schilderen. Het ieder jaar schilderen van de deuren is absoluut niet nodig, maar experts raden wel aan om de binnendeuren eens per vijf jaar goed te schilderen. Hebben jouw deuren het flink te verduren gehad, dan moet je de deuren wellicht al eerder een grote beurt geven. Ga jij jouw binnendeuren schilderen en wil je weten hoe dit moet? Lees dan in dit artikel welke stappen je moet volgen voor het op de juiste manier schilderen van jouw binnendeuren.

binnendeuren

Stap 1: de deuren losmaken uit de deurpost

Je schildert een deur nooit terwijl de deur nog in de deurpost zit. Voor je aan de slag kunt met verven, haal de de deur in kwestie uit de scharnieren en los van de deurpost. Heb je dit gedaan, dan kun je pas naar stap 2 van het schilderen van de binnendeuren.

Stap 2: het schilderklaar maken van de deuren

Je kunt nooit zomaar beginnen met het schilderen van de binnendeuren. Voor je aan de slag kunt, moeten de deuren namelijk schilderklaar gemaakt worden. Dit doe je door het hang- en sluitwerk van de deuren te verwijderen en de deur goed te schuren. En heb je te maken met afgebladderde verf op de deur? Dan is het belangrijk om deze afgebladderde verf volledig te verwijderen voor je de verfpot en kwast tevoorschijn haalt.

Stap 3: het schilderen van de deuren

Zijn de deuren van Lundia helemaal geschuurd en vrij van afgebladderde verf, dan kun je de deuren gaan verven. Vaak heeft een deur minimaal twee laagjes verf nodig, maar je moet de verf tussendoor wel goed laten drogen. Heb je twee keer verf aangebracht en is de verf helemaal opgedroogd, dan kun je het hang- en sluitwerk weer toevoegen en de deur terughangen in de deurpost.