Een mooi huis kan niet zonder mooie meubels

Net een ander huis gekocht? En ben je helemaal verliefd op je nieuwe woning? Dan ben je vast en zeker gevallen voor de buiten- en binnenkant van het huis, zonder dat je meubels zag staan. Door de persoonlijke inrichting moet je bij een bezichtiging van een huis namelijk altijd heen kijken. Nu het jouw huis wordt is het van belang om op zoek te gaan naar een eigen inrichting van je woning. Een mooi huis kan namelijk niet zonder mooie meubels!

Stijl

Het allereerste wat je doet na het bezichtigen en kopen van een nieuw huis is waarschijnlijk nadenken over de stijl die je wilt toepassen in je interieur. Tegenwoordig kun je kiezen voor veel verschillende stijlen die je ook nog eens met elkaar kunt combineren. Denk maar eens aan landelijk met vintage of strak en modern met een vleugje retro. De stijl die je kiest laat je grotendeels zien met je meubelen.

huis inrichting

Diverse meubelen

Wat een mooi meubel is, is natuurlijk voor iedereen weer verschillend. In je inrichting mag in ieder geval geen eettafel, salontafel, (buffet)kast en een zithoek ontbreken. Bij de eettafel horen mooie eetkamerstoelen in die stijl die jij wenst. Combineer verschillende stijlen, kleuren en materialen met elkaar zodat het echt jouw woonkamer wordt. Een landelijke stijl kenmerkt zich bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijke materialen als hout, steen en stoffen. Wil je meer de moderne kant op, kies dan voor glad leer, kunststof en gelakt hout. Ben je er nog niet helemaal uit wat betreft je eigen stijl? Doe volop inspiratie op, in meubelzaken, woontijdschriften of op internet!

Fauteuils

Helemaal terug van weggeweest zijn fauteuils in de woonkamer. Je ziet ze in verschillende magazines of woonblogs opduiken en verschillende uitvoeringen en kleuren. Een tijdje geleden was het modern en hip om alleen een hoekbank in de hoek van je kamer te zetten. Het voordeel hiervan is is dat je veel zitplaatsen creƫert. Het nadeel is dat je, als je regelmatig je inrichting verandert, je minder makkelijk de hoekbank kan verplaatsen. Met een gewone zitbank en een fauteuil heb je dit probleem niet. Bovendien staat een fauteuil, met stoffen of lederen bekleding, erg modern in je woonkamer. Kies voor een opvallende kleur en je maak je fauteuil de absolute blikvanger van je interieur!