Een plant cadeau doen met de kerst? Deze planten vallen altijd goed in de smaak

plant cadeau doen

Weet je nog niet wat je familie, vrienden of collega’s cadeau moet doen met de kerstdagen? Kies ervoor om een plant cadeau te doen. Dit is een leuk en origineel cadeau dat bij iedereen in de smaak valt. Je maakt de kerstdagen extra gezellig met een mooie kamerplant of bloembollen als kerstcadeau. Wil je een plant cadeau doen met de kerstdagen? De volgende planten vallen altijd goed in de smaak.

Cactus voor iedereen zonder groene vingers

Je hoeft geen plantenfanaat te zijn om extra groen in huis op prijs te stellen. Wil je iemand die nog nooit een plant in leven heeft kunnen houden, een plant cadeau doen met kerst? Het is mogelijk! Geef hem of haar een mooie cactus cadeau! Een cactus is niet alleen populair momenteel, het is ook erg eenvoudig in onderhoud. Een cactus heeft juist nauwelijks water nodig en dit is ideaal voor iemand die het wateren van de planten weleens vergeet. Het is een ideaal kerstcadeau!

Amaryllis

Een Amaryllis is een perfecte winterplant/bloem om tijdens de kerstdagen cadeau te doen. Deze plant met lange steel, ontwikkelt meestal pas na enkele dagen of weken een prachtige bloem. Zo geef je iemand een prachtige plant cadeau die het huis opfleurt in de wintermaanden.

Pilea peperomioides

Deze plant wordt in de volksmond ook “pannenkoekenplant” genoemd. Dit komt doordat de bladeren van deze plant plat en rond zijn zoals een pannenkoek. Deze plant fleurt ieder huis op en groeit erg snel. Het is een ideaal kerstcadeau voor iedere plantenliefhebber.

Sierpalm

De sierpalm is ook een sterke plant die eenvoudig is om te onderhouden. Deze palm is perfect om een woning snel op te vullen met groen. Deze kan een mooie hoek van de kamer voorzien van een groen tintje.

Bloembollen

De kerstdagen zijn de dagen dat de bloembollen de grond al in mogen. Geef daarom in plaats van een plant, een aantal bloembollen cadeau. Wat dacht je van mooie tulpenbollen of krokussen? Deze mogen al worden geplant. Zo geef je iemand een vrolijke lentetuin cadeau met de kerstdagen.

Op zoek naar een kerstcadeau dat altijd in de smaak valt? Kies dan voor een plant als kerstcadeau! Hier fleur iedereen van op met de kerstdagen.