EEN SAUNA IN HUIS OF IN DE TUIN: DE MOGELIJKHEDEN

Wil je echt helemaal tot rust kunnen komen in je eigen huis, en dit op een andere manier kunnen doen dan in de tuin of op de bank te zitten? Ga je vaak naar een spa of wellness resort om lekker in de sauna te zitten en helemaal te ontspannen? Investeer dan eens in een eigen sauna! Er zijn namelijk veel verschillende soorten sauna’s en daardoor eindeloze mogelijkheden om er een in je eigen huis of tuin te hebben!

sauna in huis

Een traditionele Finse sauna

De bekendste sauna is de traditionele Finse sauna. In deze sauna wordt de lucht verwarmd met behulp van een kachel. Dit zorgt er tevens voor dat de luchtvochtigheid daalt, waardoor je lichaam de hoge temperaturen goed kan verdragen. Hierdoor ga je ook meer transpireren, wat ervoor zorgt dat je huid en lichaam gereinigd worden en alle afvalstoffen goed afgevoerd worden. In deze sauna kun je even helemaal tot rust komen, daarom is een bezoek aan je eigen sauna niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. In een Finse sauna kun je echter niet langer dan 15 minuten blijven zitten, en na een bezoek moet je ervoor zorgen dat je lichaam goed af kan koelen.

Een unieke barrelsauna

Een barrelsauna? Daar heb je wellicht nog nooit van gehoord. Een barrelsauna is echter heel uniek in zijn soort! Het is een van de meest comfortabele sauna’s en is snel opgewarmd door de ronde vorm. Zo kan de hete lucht namelijk goed circuleren. Het is daarnaast ook echt een lust voor het oog en daarom erg mooi om bijvoorbeeld in de tuin te zetten. Hiermee geef je je tuin ook een luxueuze uitstraling. Ook deze sauna wordt opgewarmd met een kachel en ook hier is het afgeraden om er langer dan 15 minuten in te blijven zitten, en is het zeker aangeraden om daarna je lichaam weer goed af te koelen.

Genieten in de tuin met een buitensauna

Heb je binnen geen ruimte meer over, maar wel een mooie tuin waar je juist voldoende ruimte hebt? Dan kun je er ook voor kiezen om een buitensauna neer te zetten. Een buitensauna ziet er niet alleen mooi en luxe uit, je zult je ook zeker gezonder en fitter voelen na meerdere bezoeken aan je sauna! Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een sauna in een bestaand tuinhuis te laten plaatsen; de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Een ander groot voordeel van een buitensauna, is dat de ontluchting hiervan erg gemakkelijk is en dat je die naast een douche of toilet kunt plaatsen.

Een nieuwe innovatie: de infraroodsauna

Ben je een echte sportieveling of heb je om andere redenen vaak spierpijn of last van je gewrichten? Dan kan een bezoek aan een infraroodsauna je verlichting brengen. Deze werkt namelijk heel anders dan een traditionele sauna, waarbij de hitte vanuit een kachel komt. Een infraroodsauna warmt namelijk op door middel van infraroodstralen. Dit klinkt misschien vreemd, maar het is totaal niet schadelijk en zelfs goed voor de huid. Een infraroodsauna neemt weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te plaatsen. Daarnaast kost het weinig energie waardoor het de ideale sauna is voor in huis!

Laat een sauna op maat maken

Welke sauna je ook kiest, het is belangrijk dat je deze op maat laat maken. De sauna moet namelijk precies in je woning passen. Niet alleen qua maten, maar ook qua uitstraling. Het moet natuurlijk precies bij de stijl van uw woning passen!

Save