Woontrend 2017: Be Basic

Het inrichten van je woonkamer is niet gemakkelijk. Enerzijds moet je zorgen voor een inrichting met sfeer en gezelligheid. En anderzijds moet je opletten dat het niet teveel en te druk wordt. Een trend die we dit jaar steeds vaker zien is de Be Basic trend. Het is een tijdloze woontrend waarin iedereen zich fijn voelt. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Wij geven je de basics.

Eenvoud in kleur, vormgeving en materiaal

Rust, ruimte en licht. Dit is de basis van de trend ‘Be Basic’ die steeds meer aan populariteit wint. Je creëert in je woning een oase van rust door het less is more principe. Houd tijdens het inrichten rekening met de juiste kleuren, een eenvoudige indeling en materiaal. Maak bijvoorbeeld gebruik van wit, grijs, naturel en kleine details zwart. En wat betreft materialen kun je het beste diverse houtsoorten met beton en verschillende stoffen combineren.

Begin bij het begin: de kozijnen

Bij een rustige inrichting hoort ook voldoende daglicht. Het daglicht zorgt namelijk voor meer ruimte en je komt hierdoor eerder tot rust. Bovendien geven ook kozijnen een bepaalde sfeer aan je woning. Wil je een eenvoudige inrichting creëren? Houd dan rekening met de keuze van jouw kozijnen. Oudere huizen hebben vaak nog houten kozijnen. Bij nieuwere huizen wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van kunststof kozijnen. Deze kozijnen isoleren namelijk erg goed en zijn beter beveiligd tegen inbraak. Tegenwoordig wordt er ook veel gespeeld met het ontwerp van kozijnen zodat het perfect bij de woning past. Steeds vaker kiezen mensen er dan ook voor om kozijnen op maat te laten maken. Voor een knusse uitstraling kies je bijvoorbeeld voor roeden zodat het raam in meerdere delen wordt verdeeld. Maar wil je juist meer ruimte creëren? Gebruik dan geen roeden en kies voor een kozijn met enkel glas.

Ga slim om met accessoires

Wat betreft de inrichting houd je het bij deze trend dus basic en rustig. Maak vooral gebruik van meubels en accessoires die je echt nodig hebt en laat allerlei leuke frutseltjes links liggen. Natuurlijk hoeft de inrichting niet saai te worden, maar ga slim om met de materialen en accessoires. De vensterbank is een ideale plek om kleine accessoires te plaatsen en de sfeer in huis helemaal compleet te maken. Let op dat het niet een grote opslagplaats voor verschillende accessoires wordt. Planten doen het altijd goed op een vensterbank, ook bij deze trend. Het geeft een natuurlijk verloop naar buiten en het is heerlijk rustgevend.