Een schuifdeurkast die bij jou past

Een schuifdeurkast is het soort kast wat handig is in elk huis. Deze kasten hebben twee of meer schuifdeuren die zijwaarts openen. Hierdoor heeft zo een ideale kast geen extra ruimte nodig wanneer de deuren open staan en is er een passend model te vinden voor in elke kamer. In wat voor steil je huis dan ook is ingericht, een schuifdeurkast past in elk interieur door de verschillende modellen en kleuren. Deze kasten zijn handig om kleding in op te bergen maar je kunt ze ook prima gebruiken voor andere doeleinden.

Een kast voor de echte kledingverzamelaar

Voor mensen met een voorliefde voor veel en mooie kleding is een schuifdeurkast perfect. Hoe meer kleding je hebt hoe meer schuifdeuren je nodig hebt. Vaak bestaan deze kasten uit een hang gedeelte en een leg gedeelte met planken. Hierdoor kun je zelf kiezen welke kleding je wilt ophangen en wat er gevouwen mag worden. Dit maakt deze kast zo perfect voor de echte kledingverzamelaar, je kan hiermee perfect het overzicht bewaren en goed zien wat je allemaal hebt liggen.

schuifdeurkast

Een schuifdeurkast met een spiegel

Wanneer jouw schuifdeurkast in de slaapkamer komt te staan is het handig dat deze een spiegel heeft. Zo heb je geen losse spiegels meer nodig die in de weg staan of om kunnen vallen. Je kan kiezen voor een schuifdeurkast met 1 spiegel maar natuurlijk kan het ook zo zijn dat alle deuren spiegels hebben. Zo kan jij jezelf altijd even goed bekijken tijdens het aankleden, of de kast nou open of dicht is. Een schuifdeurkast met spiegels geeft een mooie uitstraling in de slaapkamer en geeft een heel ander gevoel van luxe af als een kast met klapdeuren.

Welke maat kast kiezen

Om de juiste maat schuifdeurkast te kiezen is het belangrijk voor ogen te houden in welke kamer je de kast wil neerzetten en ook waar in die kamer. Je kunt graag een driedeurs kast neer willen zetten om al je kleding in op te bergen maar in een kleine kamer gaat dat niet passen. Het is dus verstandig om de ruimte die je hebt eerst te bepalen voordat je een geweldige kast ziet en wilt kopen die niet past. Je kan een hele hoop teleurstelling voorkomen door objectief te kijken naar de mogelijkheden binnen jouw huis en de kamer waar de kast gaat komen. Het is na het opmeten van de ruimte nog slechts een kwestie van het kiezen van een mooie kast in de gewenste kleur en je kan jarenlang plezier hebben van je eigen schuifdeurkast!