Elitis behang, een klasse apart

Zeg je Elitis behang dan zeg je eigenlijk kunst aan de muur wanneer je voor panelen kiest of een beleving aan de wand wanneer je hun behang op rol prefereert. Hoe dan ook, met Elitis behang haal je meer in huis dan een leuk stukje behang. Het gevoel van hun op organische materialen geïnspireerde behang, hun velours wandbekleding, de geruwde zijde of speciaal voor Elitis behang ontworpen motieven, designs, en tastbare patronen vormen een woonervaring. Elk type behang heeft een eigen sfeer en uitstraling. Elitis behang is met recht een klasse apart.

Elitis behang ontstaat uit een ontdekkingsreis

Elitis is de naam van het in 1988 opgerichte bedrijf in Toulouse, Frankrijk, en ontleent aan de Griekse dichter Odysseas Elytis die het bezingen van schoonheid tot grote hoogte bracht. Het scheppen van schoonheid werd het doel van dit bedrijf wiens producten inmiddels in meer dan honderd landen verspreid over de wereld verkrijgbaar zijn. De namen die hun collecties meekrijgen zijn gebaseerd op gevoel, emotie en beleving. In hun eigen laboratorium worden de nieuwste methoden toegepast om de allerlaatste ontwerpen en ideeën in de praktijk toe te kunnen passen. Pioniers op ontdekkingsreis is een goede vergelijking voor dit ultra moderne bedrijf dat constant bezig is met innovaties.

Inspiratie wordt vooral uit de natuur gehaald en vertaald in reliëfvorming van hun vinyl behang dat meestal uit geschept papier bestaat, onderworpen aan een speciaal procedé of uit vliesvinyl. Gerenommeerde namen ontwikkelen patronen en designs en het eigen ontwerpteam vindt in het laboratorium nieuwe toepassingsmogelijkheden uit.

Een beleving vertaald in behang

Wanneer je Elitis behang wilt aankopen is het belangrijk te weten waar het komt en welk effect je wilt bereiken. Hun collectie Memoires Loup bijvoorbeeld is vinyl behang, volledig bedekt met haartjes en uitgevoerd in vintagekleuren. Er is vinyl behang met de structuur van natuurlijke vezels zoals riet, gevlochten rotan, vliesvinyl met textielstructuren in verschillende kleurscharkeringen, en behang met unieke structuren van bijvoorbeeld bananenblad dat met de hand bewerkt lijkt te zijn, waardoor het lichtspel op de muur constant aan verandering onderhevig is.

Tijdloos en toch volledig eigentijds zijn de series Croco en Anguille, een krokodillenhuid op groot formaat of een glad oppervlak wat aan een palinghuid doet denken. Beiden hebben prachtige diepe kleuren met kleine variaties waardoor de zachtheid of de structuur van het op krokodillenhuid geïnspireerde behang tot leven komt. Ruwe zijde, raffia, of gerecycled hout met unieke structuren en kleuren. Talamone met grote exotische prints op zijdestructuren zijn geschikt voor panelen. Glass is een soort behang waarbij het lijkt of parelmoer versmolten is tot prachtige patronen die aan mosaïc doen denken. Op het oog eenvoudige wandbekleding met textielstructuur voor bijvoorbeeld projecten blijkt een subtiele glans te hebben bij de juiste lichtval.

Voor iedere woonstijl

Door kleur, structuur en expressie is Elitis behang toepasbaar in elke ruimte zoals een woonkamer, slaapkamer, badkamer, kantoor of voor projecten. Iedere woonstijl is geschikt voor Elitis behang. Het unieke karakter van de wandbekleding voorziet een interieur van schoonheid. Daarmee schaart Elitis zich onder de ontwerpers van luxe merken. Met Elitis behang aan de wand krijg je het gevoel wat van schoonheid te begrijpen waarover de Griekse dichter al zong.