Enkele redenen om te kiezen voor een glazen schuifwand in je veranda

Met een veranda met glazen schuifwand kun je het hele jaar door genieten van je tuin. Met een dergelijke schuifwand kun je in de winter namelijk heerlijk beschut zitten en in de zomer kun je de wand open schuiven en overdekt genieten van de geluiden uit de tuin en een frisse bries. Welke andere voordelen een glazen schuifwand in je veranda heeft, lees je hieronder.

Het hele jaar door genieten van je tuin

Als je een mooie tuin hebt, wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk gebruik van maken. Als het regent of het koud is, is dit echter niet mogelijk, iets wat helaas nogal eens voorkomt in Nederland. De nadelen van ons klimaat ga je echter uit de weg met een veranda met glazen schuifwand. In de zomer kun je de wand(en) namelijk lekker open zetten en genieten van de frisse lucht en wanneer het in de herfst regent en koud is, zit je aangenaam binnen en kun je toch genieten van de tuin en het getik van de regen op de ramen.

Met een glazen veranda ervaar je het beste van binnen en buiten

Wanneer je een veranda met glazen schuifwanden hebt, ervaar je het beste van binnen en buiten. Zo heb je geen last meer van de koude, gure wind, wat wel het geval zou zijn bij een open veranda. Is de veranda echter helemaal dicht, dan is de illusie van ‘buiten zitten’ weg. Ook wanneer je een glazen deur hebt. Een schuifwand echter kun je helemaal openschuiven en zo beschut buiten zitten, zodat je bijvoorbeeld heerlijk kunt genieten van een zomers verkoelend regenbuitje zonder dat je nat wordt.

Overgang tussen binnen en buiten

Als laatste dient een veranda met glazen schuifwand ook nog eens ter decoratie. Het zorgt namelijk voor een soort van overgang tussen binnen en buiten. De veranda dient namelijk als verlengstuk van de woning, maar door de grote glazen wanden voelt het nog altijd aan als buiten. Als je in plaats van een veranda kiest voor een echte aanbouw, heb je weer te maken met het nadeel dat het in de zomer, wanneer je meer tijd buiten door wilt brengen, volledig afgesloten is.

Er is tegenwoordig een ruime keuze aan materialen voor de schuifwand, van aluminium tot hout. Ook het glas is kwalitatief erg goed geworden en beschermt tegen inbrekers, is makkelijk schoon te maken en kan zelfs in een tint worden gekocht zodat de warmte buiten blijft.