Van een oude lekkende douche tot gloednieuwe badkamer

Het is je afgelopen week opgevallen dat er na het gebruik van de douche vaak een plas water op de tegelvloer komt te staan buiten de douche. Daarom dat je op zoek gaat naar waar dat water na het douchen toch ineens vandaan komt. Na het nodige inspecteren van het tegelwerk, de voegen en de ramen van de douchecabine ben je er nog steeds niet achter waar de oorzaak zit, maar je bent wel tot de conclusie gekomen dat het tijd wordt om de douchecabine eens grondig te vernieuwen.

gloednieuwe badkamer

Het is inmiddels al weer een aantal jaar geleden dat je je huidige woning kocht en ondanks het feit dat je sindsdien veel in huis hebt opgeknapt, ben je vooralsnog niet aan de badkamer toegekomen. De woonkamer en keuken hebben een grondige renovatie ondergaan. Ook je slaapkamer heb je onder handen genomen en voorzien van een nieuwe vloer en nieuwe meubels. Maar aan je badkamer was je nog steeds niet toegekomen. 

Je huidige badkamer is misschien al wel dertig jaar oud en aan vervanging toe

Na het inspecteren van je douche moet je echter toch concluderen dat het hoog tijd wordt om je badkamer ook eens te renoveren. Aan de rand van de douche zaten een aantal tegels los en de vochtplekken die daarachter zaten beloofden niet veel goeds. Misschien dat er ergens een lek zit onder de douchebak en dat er ergens water wegsijpelt wanneer je de douche gebruikt, waardoor de vloer onder de douche vochtig wordt en onhygiĆ«nische omstandigheden ontstaan. Waarschijnlijk is dat dan ook gelijk de reden waarom er de laatste paar dagen een plas water op de vloer kwam te staan. 

Het kan daarom geen kwaad om je douchecabine eens grondig te vernieuwen. Het is meer dan duidelijk dat je huidige douche na al die jaren zijn beste tijd wel heeft gehad. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden voor een nieuwe douche, dat je ongetwijfeld precies die nieuwe douche kunt vinden die voldoet aan al jouw wensen. 

Wie op zoek gaat naar nieuwe douchemogelijkheden kan heel veel kanten op

Je kunt tegenwoordig kiezen uit zoveel verschillende modellen. Kies je voor een moderne douchecabine met glazen wanden en een regendouche? Of gaat je voorkeur uit naar een ronde douche, zodat je toch net iets meer ruimte tot je beschikking hebt? 

Wil je een douchebak die in de vloer is weggewerkt, of kies je juist voor een klassieke douche waarbij de wanden om de douchebak zijn opgetrokken? 

Waarom zou je echter puur en alleen de douchecabine renoveren? Als je dan toch aan de slag gaat, kun je net zo goed de hele badkamer onder handen nemen. Mooie nieuwe tegelwanden en vloerverwarming in een nieuw te leggen vloer. Ook de ventilatie mag verbeterd worden en er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om je badkamer op een sfeervolle manier te verlichten. 

Tot je een nieuwe badkamer hebt zijn waterplekken tijdelijk te verhelpen

Met een nieuwe badkamer in gedachten lijken die natte plekken op de vloer na het douchen ook een stuk minder erg. Met een paar extra handdoeken is dat voorlopig wel te verhelpen. In de tussentijd ga je eens goed nadenken over wat de mogelijkheden zijn om je badkamer eens grondig te renoveren en te voorzien van allerlei moderne toepassingen om deze een stuk gebruiksvriendelijker en comfortabeler te maken.