Ga voor jouw favoriete stoelen

De tafel inclusief stoelen is, naast de bank, vaak een eyecatcher in je woonkamer. Ze nemen veel ruimte in beslag en geven sfeer aan de kamer. Heb jij de tafel van je dromen al gevonden maar ben je nog op zoek naar mooie, bijpassende stoelen of ben je juist op zoek naar een fauteuil? Hieronder lees je tips over waar je allemaal op moet letten bij het kopen van stoelen. Veel leesplezier gewenst!

Waar moet ik op letten?

Lekker met het hele gezin nog uren aan tafel zitten na het eten om te kletsen, borrelen en de leukste verhalen te vertellen. Heerlijk toch? Maar daar horen wel stoelen bij waar je goed op kunt zitten. Bij het kopen van een stoel is het dus belangrijk dat je stoelen koopt die goed zitten. Niet iedere stoel heeft bijvoorbeeld armleuningen. De één vindt dat fijn, terwijl de ander liever geen armleuningen heeft. Daarnaast moet de stoel een fijne rugleuning en goed zitoppervlak hebben. Bedenk van te voren goed welke eigenschappen je graag terugziet in een stoel zodat je tijdens je zoektocht duidelijk op een rijtje hebt wat je wel en niet wilt.

stoelen

De juiste afmetingen

Allereerst is het belangrijk dat de stoelen onder de bar of tafel geschoven kunnen worden. Wil jij een stoel met armleuningen of wieltjes? Denk er dan aan dat de stoel hoger zal zijn. Ben jij juist op zoek naar een lekkere fauteuil? Dan is het raadzaam om vooraf te kijken hoeveel ruimte er bijvoorbeeld voor de stoel is naast de bank. Je wilt ten slotte niet dat je de stoel van je dromen hebt gekocht en vervolgens blijkt dat hij te groot is.

Wat zoek ik precies?

Vandaag de dag is er een enorme diversiteit aan stoelen, denk bijvoorbeeld aan kuipstoelen in diverse kleuren die gemaakt zijn van kunststof, houten stoelen in een ‘ouderwets’ design of moderne stoelen van stof. Waar je ook naar op zoek bent, dankzij het ruime assortiment is er voor ieder wat wils. Ga voor de kleur die bij je inrichting past. Het is ook heel leuk om eettafelstoelen met elkaar te mixen, bijvoorbeeld houten stoelen met kuipstoelen. Ook dat geeft je woonkamer alleen maar meer sfeer.