Welke verschillende soorten matrassen zijn er?

De gemiddelde mens slaapt zo’n acht uur per dag. Dat lijkt niet enorm veel, toch betekent dit al gauw dat je zo’n een derde van je leven aan het slapen bent. Het is dus erg belangrijk dat je een goed matras hebt om op te slapen. Maar welke soorten matrassen zijn er allemaal?

Het is niet zo dat er een matras beter is als een ander matras. Het ligt vooral aan jouw wensen en voorkeuren. Hieronder de verschillende soorten matrassen beschreven met een korte omschrijving.

vereschillende soorten matrassen

Polyether matras

Dit matras is gemaakt uit een soort van synthetisch schuim. Dit is geen fijn matras als je veel zweet, aangezien de regulering van vocht niet bovengemiddeld goed is. Vaak gaat het matras goed mee met de beweging van het lichaam, waardoor dit soort matrassen vaak erg lekker liggen. Ook kan dit soort matras in verschillende hardheiden geleverd worden, waardoor er altijd wel een is die jou aanspreekt.

Koudschuim matras

Dit klinkt misschien als een rare naam voor een matras, het koudschuim matras heeft zijn naam te danken aan de manier waarop deze gemaakt worden. Koudschuim matrassen staan bekend om hun lange levensduur. Het matras kent een zogenaamde ‘opencelstructuur’, dit betekent dat deze matrassen erg goed ventileren. Een aanrader wanneer je veel zweet in bed dus.

Traagschuim matras

Deze matrassen kennen een soort van schuim dat druk verlicht. Veel mensen zeggen dat dit soort matras voor iedereen geschikt is. Toch is dit niet helemaal waar. Een traagschuim matras is vooral geschikt als je de hele dag in bed moet liggen, of als je wat ouder bent en specifieke klachten of drukpijnen kent.
Mocht je veel zweten dan kun je beter een ander soort matras kiezen dat vocht beter reguleert. Ook als je wat zwaarder bent kan traagschuim niet fijn slapen, veel zware mensen hebben het idee ‘vastgehouden’ te worden door het matras.

Latex matras

Een latex matras is een matras dat vaak goede ondersteuning aan het lichaam bieden kan. Wel is het goed om te beseffen dat er zowel natuurlijk als synthetisch latex aangeboden wordt. Vaak wordt aangeraden om een zo hoog mogelijk percentage natuurlijke latex te kiezen in het matras, aangezien dit het ligcomfort aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de synthetische soort.