Ga voor kunstgras in de tuin

 

Je hebt net een huis gekocht en daarbij moet nog een tuin worden aangelegd. Of wellicht moet wilt u de tuin eens op de schop gooien door allerlei voorzieningen te vervangen. In beide gevallen weet je niet wat je in je tuin wilt hebben en ben je een beetje inspiratieloos. In dat geval  is kunstgras een leuk alternatief. Het is weer eens iets totaal anders en bovendien onderhoudsvriendelijk. Je hebt er nog jaren plezier van en je kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken. Gooi dus eens het roer om en ga voor kunstgras in de tuin.

kunstgras

Wat kost kunstgras?

Natuurlijk zit er, net als bij elk andere ondergrond, ook een prijskaartje aan vast. Wat nu de kosten van kunstgras exact zijn is verschillend per aanbieder. De meesten verdelen het in meerdere segmenten. Dit heeft weer te maken met de kwaliteit. Goedkopere segmenten hebben vaak een iets mindere kwaliteit  – nog steeds uitstekend – en daar betaal je wat minder voor.  Het is aan jou om te bepalen hoeveel je wilt uitgeven voor de nieuwe ondergrond. Van ieder segment wordt verwacht dat je er minstens vijf volle jaren van kunt genieten. Wat wil je nog meer?

Zelf aanleggen of laten doen?

Nu eindelijk de kogel door de kerk is en je hebt besloten dat je voor kunstgras gaat, wordt het tijd voor de volgende stap: de aanleg van het kunstgras. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen mits je over de juiste kennis en middelen beschikt. Wanneer je dat niet hebt, ben je waarschijnlijk nog verder van huis en kost het alleen maar meer tijd en energie om het kunstgras op de juiste manier aan te brengen.  Een andere optie is het laten doen door een professional. Dit kost misschien wel iets meer, maar je krijgt er ook een kunstgrasveld voor terug die er tiptop uitziet. Een vakman weet namelijk hoe hij zoiets moet aanpakken en daarbij wordt er geen halfbakken werk afgeleverd. Wees dus verstandig en kies voor de makkelijkste oplossing.