Verbouw je badkamer

 

We denken er allemaal wel eens over: het verbouwen van de badkamer. Voor sommigen is het een realiteit die binnenkort werkelijkheid gaat worden; zij zullen daadwerkelijk de badkamer verbouwen. Het verbouwen is altijd een hele klus. loodgietersede.nl zal ons vertellen waar je op moet letten en aan moet denken bij het verbouwen van een badkamer.

  1. Bedenk wat je wil

Je zult eerst moeten bedenken wat je precies wil bereiken met de verbouwing. Wil je een grotere badkamer dan je al hebt, of misschien juist een kleinere? Wil je eindelijk een ligbad of is een simpele douche ook goed? En wil je dan een cabine of een inloopdouche? De mogelijkheden zijn eindeloos en een goede voorbereiding en gedegen onderzoek voorkomt dat je achteraf idee├źn tegenkomt die je ook wel had willen verwerken in je eigen badkamer.

  1. Vraag offertes aan

Als je eenmaal weet wat je precies wil, kun je overgaan tot het aanvragen van offertes. Vaak is het verstandig om dat bij diverse bedrijven te doen, zodat je zeker weet wat een goede prijs is voor de nieuwe badkamer. De badkamer bij het ene bedrijf kan zomaar tweemaal zo duur zijn als dezelfde badkamer elders. Houd er echter wel rekening mee dat goedkoop vaak duurkoop is. Een badkamer is eenmaal duur, dus als een offerte beduidend lager is dan de andere offertes, kijk er dan eens goed naar met een kritisch oog en vraag de opsteller ervan waarom de prijs zo laag is.

  1. Zoek ervaringen en kies een opdrachtnemer

Als je offertes hebt gehad kun je over tot de volgende stap: uitzoeken welke ondernemingen er betrouwbaar zijn en goed werk afleveren. Hiervoor kun je het beste navraag doen in je vrienden- en kennissenkring of het wereldwijde web raadplegen. Over het algemeen kun je van de meeste ondernemingen wel ervaringen vinden.