Meer natuurlijk licht dankzij roljaloezieën!

Roljaloezieën worden steeds populairder bij heel wat huishoudens, juist omdat ze op verschillende vlakken voordelen bieden. Hoewel een roljaloezie misschien niet als een complexe investering klinkt, zijn er toch een aantal zaken waar je best rekening mee houdt als je er wil gaan kopen. De voordelen van roljaloezieën en enkele tips zijn hier dan ook op hun plaats!

Lichtinval beter reguleren met roljaloezieën

Een jaloezie is zowel functioneel als decoratief en bestaat doorgaans uit twee stoflagen, onderverdeeld in horizontale stroken. Deze zijn transparant of juist niet, en schuiven langs elkaar. Op die manier wordt de lichtinval beheerd.

Als de jaloezie halfopen is wordt de lichtinval gefilterd. Is hij volledig gesloten, dan is er natuurlijk minder lichtinval waardoor je meer privacy hebt. Roljaloezieën zijn dan ook de beste oplossing voor in de slaapkamer of woonkamer – wat je doel ook mag zijn!

De beste roljaloezieen voor jouw woonstijl

Als je een modern interieur hebt, dan kies je misschien best voor een antraciet model, of kleuren zoals wit, grijs en zwart. Als je woning echter een landelijke uitstraling heeft dan zijn bruin of taupe, of een roljaloezie met een linnen- of houtlook goede opties. De mogelijkheden zijn oneindig op websites zoals raamdecoratie.com!

De roljaloezieen monteren

Voor de montage van een jaloezie is wat voorbereidingswerk nodig:

1. De kozijnen opmeten

Om te weten hoe grot de jaloezieën moeten zijn meet je eerst de kozijnen af. Er zijn twee manieren om jaloezieën op te hangen: op de dag of in de dag. Bij de eerst methode hangt de jaloezie voor de kozijnen, bij de tweede hangt hij er binnenin. Hoe meet je de kozijnen:

In de dag

Meet de breedte nauwkeurig op verschillende plaatsen en neem de kleinste maat. Trek daar één centimeter van af: zo hangen de jaloezieën niet tegen de kozijnen en openen en sluiten ze beter!

Meet de hoogte van het kozijn ook op verschillende plaatsen en neem alweer de kleinste meting. Trek er één centimeter van af zodat de jaloezieën vlot geopend en gesloten kunnen worden.

Op de dag

Meet de breedte van het kozijn, en voeg aan het totaal een eventuele gewenste overlapping toe. De hoogte van het kozijn meet je eveneens op verschillende plaatse, en voeg ook hierbij eventueel een overlapping aan toe.