Gietvloer in huis voor een industriële look

De industriële stijl is de laatste tijd heel erg in opmars. Oude panden van fabrieken, scholen en ateliers worden opgekocht en in prachtige woningen omgetoverd. De ruimtes zijn enorm groot en hebben een heel stoere look. Gietvloeren zijn ideaal om dit ruimtegevoel nog te versterken.

Ideaal voor een industrieel pand
Doordat een gietvloer volledig naadloos is, krijg je nog meer het gevoel dat de kamer eindeloos groot is. Je krijgt hiermee de mogelijkheid om stoere en robuuste meubelen en accessoires te plaatsen. Je vloer sluit perfect aan bij kale bakstenen muren, grove balken en metalen raamkozijnen. In een industriële wooninrichting worden leidingen zoals waterleiding, airco-buizen of andere nutsleidingen gewoon bloot gelaten. Ook daar past jouw vloer heel goed bij. Oorspronkelijk waren heel wat fabrieken uitgerust met een (gegoten) betonnen vloer. Dit was vooral om praktische redenen. Beton is sterk en makkelijk. Het is dan ook logisch dat men tegenwoordig ook voor gietvloeren kiest. Men kan niet meer van beton spreken bij gietvloeren. Het materiaal waaruit een gietvloer is gemaakt, sluit aan bij de hedendaagse eisen. Maar wees gerust: de stoere en robuuste uitstraling is er nog steeds!

Heel wat voordelen
Een gietvloer is ideaal voor hedendaagse gezinnen. Dit soort vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Er kruipt geen stof in, ze slorpen geen vloeistoffen of vetten op en ze zijn volledig vlak. Het enige wat je moet doen is ze regelmatig schoonmaken met een licht vochtig doek. Gietvloeren zijn slijtvast en vertonen zelden beschadigingen. Daardoor gaan ze heel lang mee. Met een gietvloer kies je voor duurzaamheid, en daardoor kun je er heel lang van genieten. Een ander voordeel is dat je vloer aangenaam aanvoelt. Hij heeft niet het koude-gevoel zoals je soms bij keramische vloeren kunt hebben. Dit is ideaal voor de kinderen om op te spelen.

Kies de gietvloer die bij jou past
Er zijn heel wat soorten gietvloeren. Je kunt kiezen uit menig kleuren. Maar daarnaast is er ook de kwaliteit, de soorten lagen waaruit hij is opgebouwd en de oppervlakte die de prijs bepaalt. Vraag advies aan een goede installateur vooraleer je je keuze maakt. Zo ben je zeker dat je de ideale vloer bij jou thuis hebt.