Glas in lood in trek

Glas in lood is populair. De combinatie tussen een strakke huiskamer en kleurrijke ouderwetse glazen zorgt voor een dynamische uitstraling en creëert sfeer in jouw woning. Glaszetters blijven zich voortdurend ontwikkelen om de concurrent voor te zijn. Hierdoor wordt het aanbod in glassoorten steeds ruimer en de mogelijkheden op het gebied van glas in lood groter. Jouw moment om hier de vruchten van te plukken.

De geschiedenis van glas in lood

Een interessant weetje uit de geschiedenis van dit kunstzinnige glasmateriaal: het is ontstaan vanuit het gebrek aan techniek. In de negende eeuw wist men nog niet een groot stuk glas te maken zonder dat het uit elkaar viel. Hierdoor werden meerdere kleine stukken glas in elkaar gezet wat tot het kenmerkende glas in lood heeft geleid. Het eerste waar jij aan denkt bij glas in lood zijn waarschijnlijk kerken, kathedralen en herenhuizen. Dit klopt, vroeger en ook nu nog wordt het voor deze gebouwen vaak gebruikt.

In dubbelglas beschikbaar

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van dit materiaal is het gebruik van dubbelglas. Dit komt voort uit de behoefte van de consument. Dubbelglas is rendabel, isoleert beter en goed voor het milieu. Dat glas in lood nu ook in dubbelglas wordt aangeboden is een goede ontwikkeling maar helaas heeft dit wel zijn nadelen. De structuur zal minder goed zichtbaar zijn waardoor een gedeelte van de uitstraling verloren kan gaan.

Glas in lood voor jou

Er zijn tegenwoordig bedrijven gespecialiseerd in het zetten en bewerken van glas in lood. Jij hebt de keus uit een ruim assortiment die bestaat uit een scala aan kleuren en vormen. Ook leuk om te weten: jij kunt je eigen ideeën laten ontwerpen. Als je meer informatie over dit onderwerp wilt hebben of deze glassoort vandaag nog in je woning wilt plaatsen kun je eens contact opnemen met een specialist op het gebied van glas. De keuze is aan jou.