KUNSTSTOF KOZIJNEN

Behoefte aan duurzame en onderhoudsarme kozijnen? Geen last meer hebben van afbladderend hout? Kies dan voor kunststof kozijnen.

Kenmerken kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig niet meer van hout te onderscheiden. Ook vinden ze soms hun toepassing in monumentale woningen en beschermde stads- en dorpsgezichten. Kunststof kozijnen zijn in aanschaf relatief goedkoper dan een natuurproduct als hardhout. Een ander voordeel is dat je energie bespaart met kunststof kozijnen. Hierdoor kunt u in 10 jaar tijd 1154 kg aan CO2 per jaar besparen. Kunststof kozijnen hebben afdichtingen van goede kwaliteit,   Kunststof kozijnen zijn volledig recyclebaar en dat maakt dit product ook duurzaam.

Er zijn bedrijven die kunststof kozijnen verkopen die inbraakwerend zijn. Deze bedrijven hebben een SKG- certificaat. Dit betekent dat ze een keurmerk hebben ontvangen voor inbraakwerende producten. Dit is afkomstig van het Politie Veilig Wonen keurmerk.

Er zal nu kort worden uitgelegd hoe de demontage van oude kozijnen en montage van de nieuwe kunststof kozijnen in zijn werk gaat.

Demontage en montage

De oude bestaande kozijnen worden verwijderd. Eerst worden de glaslatten en het oude glas verwijderd en afgevoerd. Vervolgens wordt met een zaag het oude kozijn ingezaagd, waarna het eenvoudig verwijderd kan worden. Het is van belang dat dit voorzichtig gebeurt, zodat er geen beschadigingen ontstaan.

Nu kan het nieuwe kunststof kozijn gemonteerd worden. Onderdelen die niet direct voor de montage nodig zijn, worden tijdelijk verwijderd. Aan de zijkant van het kozijn wordt een comprimerende celband geplakt. Dit zorgt voor een goede aansluiting tussen de gevel en het nieuwe kozijn. Als het kozijn in het ontstane gat is geplaatst en waterpas op de juiste plaats staat, worden de gaten in het kozijn geboord. Turboschroeven worden toegepast om het kunststof kozijn op zijn plaats te schroeven. Vervolgens wordt het kozijn verder afgemonteerd. De draaiende delen worden afgehangen en het isolatieglas wordt geplaatst. De droge beglazingsmethode wordt gebruikt. Dit betekent dat het glas vrij eenvoudig vervangen kan worden indien nodig. Glaslatten horen aan de binnenzijde te worden gemonteerd, vanwege de inbraakwerendheid.

Nu heb je globaal een idee kunnen krijgen van kunststof kozijnen en de kenmerken daarvan.