Heerlijk slapen met deze tips

Onze slaap is heel belangrijk. Een goede nachtrust zorgt namelijk voor een goede gezondheid. Een verstoorde slaap kan zorgen voor geheugen- of concentratieproblemen. Als de slaapproblemen blijven aanhouden kan dit zelfs leiden tot een verminderd afweersysteem. Redenen genoeg dus om even stil te staan bij een gezonde slaap.

whitecloudz

Onze slaaptips voor een gezonde slaap

De slaap voorbereiden begint al van vóór het slapengaan. Beweeg voldoende overdag en kom daarbij zoveel mogelijk buiten. Eet ook lichte maaltijden net voor het slapengaan en vermijd energiedranken of koffie en thee.

Zorg net voor het slapengaan ook voor een vast routine. Elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip gaan slapen bevordert bijvoorbeeld de slaap. Schakel een uur voor het slapengaan alle schermen uit, zoals de smartphone of tablet. Doe vanaf dan alleen nog maar ontspannende activiteiten. Een bad nemen behoort hierbij zeker ook tot de mogelijkheden.

Slapen doe je pas als je ook echt moe bent. Is je partner van plan om in bed te kruipen, en jij bent nog niet moe. Wacht dan zeker nog even voor je gaat slapen. Is je slaap ‘s nachts niet echt van goede kwaliteit, probeer dan ook de powernaps overdag te vermijden.

Slaapkamertips

Ook je slaapkamer moet een gezonde omgeving zijn om de nacht door te brengen. Zorg dat deze er netjes en proper bijligt. Daarnaast is het heel belangrijk dat deze ruimte minstens 30 minuten per dag wordt verlucht.

Een goed bed, dat echt bij jou past is een must voor een gezonde slaap. Een hoofdkussen moet je nek en hoofd goed ondersteunen. Ook de matras en de bedbodem moeten jou voldoende steun geven. Laat je voor een gepersonaliseerd bed bijstaan door Whitecloudz. Zij ontwerpen dekbedden en kussens van uitstekende kwaliteit. Ze weten bovendien perfect wat het meest geschikt is voor jou. Kortom, ideaal om elke dag fris en uitgeslapen aan de dag te beginnen.

Slapen is voor iedereen verschillend. De ene heeft 8 uren slaap nodig, de andere niet. In onze maatschappij kampen heel wat personen met slaapproblemen. Vaak wordt er hiervoor dan naar medicatie gegrepen. Wij hopen dat je met onze tips al een heel eind geholpen bent, waardoor je een heerlijke nachtrust met een gezonde slaap kan hebben.